Acasă Sport National România a cucerit aurul Olimpic la dublu vâsle feminin

România a cucerit aurul Olimpic la dublu vâsle feminin

Ancuța Bodnar și Simona Radiș (cea care a purtat tricolorul la ceremonia de inaugurare) au reușit să se claseze pe locul 1 la proba de dublu vâsle feminin pe distanța de 2.000 metri cu un nou record olimpic.

Duelul pentru medalii s-a desfăşurat în această noapte, la Sea Forest Waterway.

Pe lângă performanța fetelor, și băieții de la patru rame masculin au cucerit o performanță, ei cucerind medalia de argint.

Cosmin Pascari, Ştefan Berariu, Mugurel Vasile Semciuc au încheiat cursa cu un timp de 5 min 43 sec 13/100, iar echipajul Australiei a câştigat medalia de aur cu 5 min 42 sec 76/100. Pe trei a terminat Italia, cu 5 min 43 sec 60/100.

Cei patru sportivi români sunt vicecampioni europeni în 2021 şi vicecampioni mondiali în 2019.

Cele două sportive au reușit o cursă fantastică, reușind să termine cu mai mult de două secunde diferenșă față de locul 2, ocupat de Noua Zeelandă. Olanda a ocupat locul al 3-lea. Concurentele românce au terminat cursa în 6:41:03, asta însemnând un nou record olimpic. Precedenta performanță a aparținut Marii Britanii cu 6:44:33, stabilită în 2012, la Londra.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș se află la prima lor participare olimpică, sunt duble campioane europene în această probă (Poznan 2020 şi Varese 2021).

- Advertisment -

Cele mai populare

Grup infracțional destructurat. Vindeau droguri și în zona liceelor

În cursul zilei de astăzi, în județul Satu Mare și Bihor, au fost efectuate 30 de percheziții domiciliare....

A fost răpus de Covid la cei 100 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 15761 îmbolnăviri, 14032 vindecări și 450 decese cauzate de coronavirus....

Sute de telefoane și laptopuri confiscate în Vama Peta

În cursul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, un tânăr din Suceava s-a prezentat în...

Adrian Cozma – ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal

Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal s-a reunit duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de...

Comentarii recente