Acasă Sport International A cucerit medalie Olimpică la 58 de ani

A cucerit medalie Olimpică la 58 de ani

Abdullah Al-Rashidi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de tir sportiv – el a reușit să urce pe podium la vârsta de 58 de ani.

Sportivul din Kuwait a mai reușit să cucerească bronzul și la Rio, însă acolo țara sa a fost suspendată de Comitetul Internațional Olimpic, din cauza implicării guvernului în problemele legate de sport. Atunci el a participat ca independent.

Atunci a creat senzație deoarece tripul campion mondial a concurat în tricoul echipei sale de fotbal favorite, Arsenal.

Abdullah Al-Rashidi se ocupă cu dresajul șoimilor atunci când nu participă la competițiile de tir a mai avut un motiv de bucurie – la întrecerea de la poligonul Asaka a participat și fiul său de 28 de ani, Talal.

Al Rashidi a dezvăluit că aceasta va fi ultima sa prezență la Jocurile Olimpice, unde a adunat 7 participări, şi, după ce a fost ovaţionat de jurnaliştii prezenţi la concurs, a afirmat: „Lumea mă iubeşte pentru că sunt cel mai bătrân!”.

El nu este însă cel mai bătrân sportiv ce urcă pe podiumul olimpic. Cel mai în vârstă medaliat olimpic este suedezul Oscar Swahn, medaliat cu argint la JO de la Anvers, din 1920, la 72 de ani.

- Advertisment -

Cele mai populare

Grup infracțional destructurat. Vindeau droguri și în zona liceelor

În cursul zilei de astăzi, în județul Satu Mare și Bihor, au fost efectuate 30 de percheziții domiciliare....

A fost răpus de Covid la cei 100 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 15761 îmbolnăviri, 14032 vindecări și 450 decese cauzate de coronavirus....

Sute de telefoane și laptopuri confiscate în Vama Peta

În cursul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, un tânăr din Suceava s-a prezentat în...

Adrian Cozma – ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal

Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal s-a reunit duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de...

Comentarii recente