joi, februarie 2, 2023
AcasăEconomico-socialRomânia are cantitatea de gaz necesară pentru a putea trece iarna, transmite...

România are cantitatea de gaz necesară pentru a putea trece iarna, transmite premierul Ciucă

România are cantitatea de gaz necesară pentru a putea trece iarna, a transmis miercuri, în ședința de Guvern, Premierul Nicolae Ciucă. De asemenea, ministrul Energiei,Virgil Popescu, a afirmat că fluxurile de intrare în țară a cantităților de gaze naturale sunt în parametri normali.

„În momentul de față continuăm să înmagazinăm gaze în depozitele proprii, am reușit să atingem 70%, ceea ce e foarte încurajator pentru realizarea obiectivului, astfel încât să ne asigurăm că avem cantitățile necesare de gaze pentru iarna 2022 – 2023 Sunt convins că, așa cum ne-am asumat prin demersurile pe care Ministerul Energiei continuă să le facă vom avea garanția unei aprovizionări continue în perioada următoare. Putem să transmitem un mesaj cât de poate de clar că pentru cetățenii țării noastre și pentru economia românească avem cantitatea de gaz necesară să putem trece iarna. Săptămâna trecută am înființat un comitet interministerial care are ca obiectiv principal asigurarea rezilienței energetice pentru perioada următoare și concretizarea investițiilor în energie. Sunt demersuri care au început să funcționeze”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit unor estimări, până în septembrie România va ajunge la capacitatea de înmagazinare de gaze naturale de 80%.

„Continuăm să înmagazinăm. Fluxurile de intrare de gaze în România sunt în parametri normali, nu sunt probleme cu intrarea sau aprovizionarea cu gaze în acest moment. Pot să existe situații punctuale în piață, cei care trebuie să vegheze asupra pieței iau decizii de verificare”. În ceea ce privește investițiile în energie, ministrul a spus că sunt foarte multe proiecte depuse, care acum sunt evaluate. „A fost dublat numărul de proiecte față de valoarea inițială, avem proiecte de peste un miliard de euro depuse, suntem în evaluare. Suntem convinși ca acest apel de proiecte va avea succes”, a afirmat Virgil Popescu.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=external&v=759274655331114- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente