Acasă Locale Nationale România condamnată la un miting din Budapesta că decapitează" drepturile la liberă...

România condamnată la un miting din Budapesta că decapitează” drepturile la liberă întrunire a maghiarilor

romani-uitati-tinutul-secuiesc

Aproximativ 500 de persoane care au participat marți, în Piața Eroilor din Budapesta, la un miting de comemorare execuției unor martiri secui la 10 martie 1854, au adoptat o petiție prin care îi cer lui Victor Ponta să demareze negocieri cu privire la statutul Ținutului Secuiesc.

Participanții la miting au protestat, totodată, față de interdicția impusă primarului din Târgu Mureș de a organiza un eveniment similar în orașul românesc.

Arpad Gyorgy-Mozes, liderul Societății pentru Ținutul Secuiesc, a declarat la domonstrație că secuilor din România li s-a interzis dreptul la liberă exprimare.

El a denunțat o încercare din partea autorităților române de a distruge moștenirea arhitectonică a secuilor.

Liderul maghiar a declarat că România este Statul Islamic al Uniunii Europene.

„România este Statul Islamic al Uniunii Europene în secolul XXI”, a apreciat Arpad Gyorgy-Mozes.

El a apreciat că autoritățile române „decapitează” săptămânal drepturile la liberă întrunire, de exprimare și la „identitate națională” a maghiarilor din România.

- Advertisment -

Cele mai populare

Adaptogeni-Băuturi care îmbunătățesc calitatea somnului

Iată trei rețete delicioase de băuturi care conțin adaptogeni și care îmbunătățesc calitatea somnului, oferă energie și elimină stresul.

Orașul exemplu mondial de bune practici ecologice: Freiburg, Germania

Regiunea istorică Suabia, unul dintre primele mari ducate  ale Germaniei medievale, acoperă mai multe zone din sud-vestul Germaniei, estul Elveției și nord-estul...

Avem oare preocupări de mântuire?

Cineva care nu merge la biserică, de exemplu, acela nu-și manifestă credința, n-are credință. Cine nu ține post, nu ține rânduiala postului, cine nu...

Rareș Bogdan- ”imaginea unei ţări abandonate”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, susține că, după decizia judecătorilor în Dosarul 10 august, a avut ”imaginea unei ţări abandonate, unde Justiţia umblă...

Comentarii recente