Acasă Locale Stiri Satu Mare Medalion literar Cornelia Bălan Pop, 60 de ani

Medalion literar Cornelia Bălan Pop, 60 de ani

cornelia-pop-balan

Marți, 10 martie la Centrul de Creație Satu Mare, poeta și traducătoarea Cornelia Pop Bălan, a fost sărbătorită de către conducerea instituției, scriitori și oameni de cultură din Satu Mare.

În deschiderea evenimentului, directorul instituției gazdă, Robert Laszlo, alături de președintele Asociației Scriitorilor de Nord Vest, Felician Pop, i-au înmânat sărbătoritei o diplomă de excelență pentru contribuția remarcabilă adusă culturii sătmărene, semnată de către președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef.

Rând pe rând, vorbitorii au rostit doar cuvinte de laudă la adresa poetei, subliniind în mod special contrastul dintre personalitatea tânără a acesteia și vârsta pe care o împlinește.

“În această torsiune existențială, Cornelia Pop Bălan, este o ființă solară, stenică, mereu optimistă. Copilărindu-se de multe ori,  am vrut să-i spun Cornelia, la 60 de ani ar trebui să fii serioasă măcar ca o doamnă de 30, nu ca o puștoaică de 15. Artistul fiind o ființă proteică poate ușor să îmbrace orice mască”, a spus Felician Pop.

- Advertisment -

Cele mai populare

Grup infracțional destructurat. Vindeau droguri și în zona liceelor

În cursul zilei de astăzi, în județul Satu Mare și Bihor, au fost efectuate 30 de percheziții domiciliare....

A fost răpus de Covid la cei 100 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 15761 îmbolnăviri, 14032 vindecări și 450 decese cauzate de coronavirus....

Sute de telefoane și laptopuri confiscate în Vama Peta

În cursul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, un tânăr din Suceava s-a prezentat în...

Adrian Cozma – ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal

Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal s-a reunit duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de...

Comentarii recente