29.8 C
New York City
luni, octombrie 3, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareMedalion literar Cornelia Bălan Pop, 60 de ani

Medalion literar Cornelia Bălan Pop, 60 de ani

cornelia-pop-balan

Marți, 10 martie la Centrul de Creație Satu Mare, poeta și traducătoarea Cornelia Pop Bălan, a fost sărbătorită de către conducerea instituției, scriitori și oameni de cultură din Satu Mare.

În deschiderea evenimentului, directorul instituției gazdă, Robert Laszlo, alături de președintele Asociației Scriitorilor de Nord Vest, Felician Pop, i-au înmânat sărbătoritei o diplomă de excelență pentru contribuția remarcabilă adusă culturii sătmărene, semnată de către președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef.

Rând pe rând, vorbitorii au rostit doar cuvinte de laudă la adresa poetei, subliniind în mod special contrastul dintre personalitatea tânără a acesteia și vârsta pe care o împlinește.

“În această torsiune existențială, Cornelia Pop Bălan, este o ființă solară, stenică, mereu optimistă. Copilărindu-se de multe ori,  am vrut să-i spun Cornelia, la 60 de ani ar trebui să fii serioasă măcar ca o doamnă de 30, nu ca o puștoaică de 15. Artistul fiind o ființă proteică poate ușor să îmbrace orice mască”, a spus Felician Pop.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente