Acasă Locale România - groapa de gunoi a Europei?

România – groapa de gunoi a Europei?

În ultimele zile Poliția de Frontieră Română a interzis intrarea în țară a peste 37 tone de deșeuri. În total, de la începutul anului și până în prezent, polițiștii români de frontieră, în colaborare cu autorităţile competente în protecţia mediului, au descoperit şi oprit la granițele țării, aproximativ 3.700 tone de deşeuri care urmau să ajungă în România.

În cursul zilei de ieri, comisarii Gărzii de Mediu Satu Mare împreună cu polițiștii de frontieră, au identificat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea un transport de 3855 kg de deșeuri textile (deșeuri de echipamente electrice și anvelope cu grad de uzură avansat). Camionul cu deșeuri nu a pătruns pe teritoriul țării noastre deoarece transportatorul nu a avut documente justificatoare. Gunoaiele au ca proveniență Anglia și alte țări europene.

”În anul 2021, au  fost identificate 65 cazuri de transport ilegal de deşeuri din Emiratele Arabe Unite, Germania, Grecia sau Norvegia, pentru care, în urma verificărilor efectuate de autorităţile competente, s-a stabilit faptul că nu corespund cu datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale. Mărfurile, în cantitate de aproximativ 3.700 de tone, erau deşeuri, amestecuri de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, sau sticlă ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României.

În toate cazurile, după finalizarea activităţii de control, marfa a fost reintrodusă în containere şi returnată societăţilor comerciale expeditoare” transmite Poliția de Frontieră Română.

- Advertisment -

Cele mai populare

A fost reactualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

Joi, 29 iulie a.c., a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În acest context, toți...

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Comentarii recente