sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăEconomico-socialSocialRomânia își întărește securitatea la granițele cu Ungaria. Inclusiv numărul câinilor de...

România își întărește securitatea la granițele cu Ungaria. Inclusiv numărul câinilor de urmărie a fost suplimentat

Cu toate că migrația ilegală la nivel național este în scădere față de anul trecut, autoritățile anunță luarea unor măsuri de întârire a dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera cu Ungaria.

Conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus întărirea dispozitivelor de acțiune pentru controlul și supravegherea frontierei cu Ungaria în acest sens fiind dispuse și sunt efectuate la acest moment, împreună cu autorităţile din ţara vecină, acțiuni în sistem integrat pe toată frontiera cu Ungaria, respectiv pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, unde dispozitivele de intervenție vor fi angrenate, în mod progresiv, în funcție de dinamica situației operative înregistrate, în diferite zone aflate în competenţa Poliţiei de Frontieră.

În sprijinul acestor activități, în punctele de trecere a frontierei, alături de poliţiştii de frontieră care efectuează formalităţile de control şi verifică autenticitatea documentelor de călătorie şi mijloacele de transport, participă şi echipajele canine ale Poliţiei de Frontieră. Acestea sunt formate din polițiști de frontieră și câini de serviciu şi sunt prezente în permanenţă la misiunile de supraveghere şi control de la graniţă.

Cu toate că s-au înregistrat cazuri de trecere ilegală a frontierei, în ansamblu, indicatorii de migrație ilegală la nivel național se înscriu pe aceeași dinamică, fiind în scădere comparativ cu anul trecut.

Astfel, în primele 8 luni ale acestui an, la nivel naţional, în urma misiunilor de supraveghere și control derulate în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au înregistrat  480 (580 în 8 luni 2021) dosare penale privind traficul de migranți și au fost identificate 351 (427 în 8 luni 2021) de persoane implicate în activități de călăuzire. De asemenea, au fost depistați 10.916 cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera, dintre care 7.028 pe sensul de intrare şi 3.888 pe cel de ieşire din România.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente