Acasă Locale Nationale România și Bulgaria vor să deschidă un birou turistic comun în China

România și Bulgaria vor să deschidă un birou turistic comun în China

Clopotel

România și Bulgaria doresc să deschidă un birou turistic comun în China, a anunțat miercuri serviciul de presă al Guvernului bulgar într-un comunicat, relatează agenția chineză China Nouă în pagina electronică.

Potrivit unui protocol de intenție, bilateral, aprobat de către Guvernul bulgar, cele două țări vecine din regiunea balcanilor au identificat diverse domenii propice cooperării și schimbului de informații în sectorul turismului.

Obiectivul este creșterea potențialului prin atragerea unui număr mai mare de turiști provenind din alte țări decât Uniunea Europeană (UE), vizând în principal China, potrivit agenției chineze.

„Crearea unui centru de informații turistice în China, care să servească promovării unor produse comune, face parte dintre măsurile cele mai importante”, notează Guvernul de la Sofia.

Specificitatea piețelor asiatice, inclusiv a celei chineze, face necesară dezvoltarea unor itinerarii culturale, iar România și Bulgaria ar putea propune împreună oferte interesante, ca de exemplu „Drumul împăraților romani”, se arată în comunicat.

Tot mai mulți chinezi vizitează Bulgaria, numărul lor crescând de la 6.251 în 2011 la 13.986 în 2014, potrivit agenției.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente