29.8 C
New York City
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăLocaleNationaleRomânia trece la ora de vară

România trece la ora de vară

România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară, ceasurile urmând să fie date înainte cu o oră, astfel că ora 03.00 va deveni ora 04.00. Duminică 29 martie, care va avea 23 de ore, va fi cea mai scurtă zi din an.

Ora oficială de vară este aplicată între ultima duminică din luna martie și ultima duminică din octombrie. Pentru trecerea la ora oficială de vară, ceasurile vor fi date înainte cu o oră, astfel că duminică 29 martie, care va avea 23 de ore, va fi cea mai scurtă zi din an.

Trecerea la ora oficială de vară nu va afecta mersul trenurilor de călători, dar vor fi întârzieri pentru 69 de trenuri aflate în circulație între orele 03.00 și 04.00 (ora de iarnă). Astfel, șase trenuri internaționale, 26 InterRegio și 37 Regio vor ajunge la destinații la alte ore decât cele din programul obișnuit.

Trenurile de călători vor pleca din stații după ora de iarnă până în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 03.00, care devine ora 04.00. După 04.00, trenurile vor pleca din stații la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

 Și trenurile spre Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina și Bulgaria vor circula normal, după orele trecute în mersul trenurilor, pentru că trecerea la ora de vară se face în aceeași zi și în aceste state.
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente