vineri, mai 24, 2024
AcasăsusRomânii și-au pierdut încrederea în firmele de asigurări, care sunt rezultatele?!

Românii și-au pierdut încrederea în firmele de asigurări, care sunt rezultatele?!

​​​​​​​Falimentele firmelor de asigurări care vindeau polițe RCA pentru mașini și felul în care Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a ignorat avertismentele venite din partea transportatorilor au scăzut spre zero încrederea românilor în capacitatea polițelor obligatorii de a le plăti daunele. Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) a comandat un studiu sociologic privind gradul de încredere al populației adulte în Autoritatea de Supraveghere Financiară și în sistemul de asigurări privat din România, realizat de Marius Pieleanu, în luna martie. Rezultatul e devastator: doar 16% dintre români mai au încredere în firmele de asigurări, iar cei mai mulți consideră că vina aparține celor de la ASF, pentru situația la care s-a ajuns.

Un studiu sociologic realizat de The Center for International Research and Analysis, condus de profesorul Marius Pieleanu, la solicitarea COTAR, în luna martie, arată că 56% dintre români consideră ASF vinovată pentru falimentele în lanț de pe piața asigurărilor RCA. 

„Răspunsurile la întrebări reprezintă un duș rece, atât pentru piața de asigurări din România, cât și pentru ASF. Românii au transmis un mesaj clar: ASF nu își face treaba, iar firmele de asigurări nu urmăresc interesul consumatorilor. Acesta este nivelul de satisfacție al românilor, în anul 2024, în piața de asigurări private din România și în Autoritatea de Supraveghere Financiară”, spune Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Confederația transportatorilor a fost cea care a transmis periodic date și calcule din care a reieșit pericolul pe care îl reprezentau falimentele din piața asigurărilor obligatorii, însă autoritățile statului le-au ignorat pe toate, de fiecare dată, deși rezultatele au fost, tot de fiecare dată, exact cele semnalate de transportatori.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente