Acasă sus Rusia a avertizat că presiunile în privința Crimeei ar putea influența poziția...

Rusia a avertizat că presiunile în privința Crimeei ar putea influența poziția sa în dosarul iranian

Rusia a avertizat miercuri seara că presiunile europene și americane în privința alipirii Crimeei ar putea influența poziția sa în cadrul discuțiilor pe tema dosarului nuclear iranian.

„Nu ne-am dori să folosim aceste discuții ca un element într-un joc de licitare care ar lua în considerare starea de spirit din diverse capitale europene”, a declarat ministrul adjunct de Externe, Serghei Riabkov, citat de agenția Interfax.

„Dacă vom fi constrânși, vom merge pe calea represaliilor, fiindcă (…) valoarea istorică a ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni și în ultimele zile din punct de vedere a restabilirii dreptății istorice și a reunificării Crimeii și Rusiei sunt incomparabile cu ceea ce facem” în dosarul iranian, a spus el.

„În cele din urmă, alegerea și decizia le aparțin colegilor de la Washington și de la Bruxelles”, a afirmat el. „Soluționarea pozitivă a acestor discuții depinde de ei, inclusiv și faptul de a vedea dacă vom urma sau nu calea represaliilor”, a adăugat el.

Riabkov s-a exprimat la Viena, unde se desfășoară în prezent negocierile între marile puteri și Iran.

„Am avut discuții substanțiale și utile” miercuri, a oferit asigurări Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, care conduce negocierile Grupului 5+1 (China, Franța, Marea Britanie, Rusia, Statele Unite și Germania).

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente