29.8 C
New York City
joi, august 18, 2022
AcasăsusRusia a avertizat că presiunile în privința Crimeei ar putea influența poziția...

Rusia a avertizat că presiunile în privința Crimeei ar putea influența poziția sa în dosarul iranian

Rusia a avertizat miercuri seara că presiunile europene și americane în privința alipirii Crimeei ar putea influența poziția sa în cadrul discuțiilor pe tema dosarului nuclear iranian.

„Nu ne-am dori să folosim aceste discuții ca un element într-un joc de licitare care ar lua în considerare starea de spirit din diverse capitale europene”, a declarat ministrul adjunct de Externe, Serghei Riabkov, citat de agenția Interfax.

„Dacă vom fi constrânși, vom merge pe calea represaliilor, fiindcă (…) valoarea istorică a ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni și în ultimele zile din punct de vedere a restabilirii dreptății istorice și a reunificării Crimeii și Rusiei sunt incomparabile cu ceea ce facem” în dosarul iranian, a spus el.

„În cele din urmă, alegerea și decizia le aparțin colegilor de la Washington și de la Bruxelles”, a afirmat el. „Soluționarea pozitivă a acestor discuții depinde de ei, inclusiv și faptul de a vedea dacă vom urma sau nu calea represaliilor”, a adăugat el.

Riabkov s-a exprimat la Viena, unde se desfășoară în prezent negocierile între marile puteri și Iran.

„Am avut discuții substanțiale și utile” miercuri, a oferit asigurări Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, care conduce negocierile Grupului 5+1 (China, Franța, Marea Britanie, Rusia, Statele Unite și Germania).

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente