Acasă Locale Internationale Rusia amenință cu folosirea armei nucleare pentru apărarea Crimeei

Rusia amenință cu folosirea armei nucleare pentru apărarea Crimeei

rusia

Rusia a amenințat cu folosirea „forței nucleare” pentru a apăra anexarea Crimeei și a avertizat că „aceleași condiții” care au determinat-o să acționeze în Ucraina există și în cele trei țări baltice, toate membre NATO, relatează The Independent, în ediția electronică.

Potrivit notelor unui american la o întâlnire între generalii ruși și oficialii americani – și văzută de cotidianul The Times – Moscova a amenințat cu un „spectru de răspunsuri de la nuclear la non-militar” dacă NATO dislocă mai multe forțe în Lituania, Letonia și Estonia.

Rușii au declarat la întâlnirea care a avut loc în Germania luna trecută că o încercare de returnare a Crimeei Ucrainei va fi întâmpinată „puternic, inclusiv prin folosirea forței nucleare”.

Ei au declarat că dacă NATO trimite arme Ucrainei, această inițiativă va fi văzută drept „o nouă avansare a NATO spre granița rusă” și „poporul rus va cere un răspuns puternic”.

Ei au adăugat că „aceleași condiții care au existat în Ucraina și au determinat Rusia să acționeze aici” există și în cele trei state baltice, care, ca și Ucraina, au un număr mare de persoane care se consideră etnici ruși.

Rusia ar intenționa să facă mai mulți pași și în ceea ce privește țările baltice, potrivit notelor, dar aceștia sunt mai degrabă „acțiuni de destabilizare care ar face și mai dificilă identificarea Rusiei decât cele din estul Ucrainei”.

Notele sugerează că Moscova ar evita trimiterea de „trupe și armament greu în favoarea altor instrumente”.

„Rusia speră să atragă treptat populația rusă către Rusia fără să ofere NATO un pretext de a mobiliza trupe”, adaugă documentul.

Dacă NATO răspunde, aceasta îl face „un potențial coagresor împotriva minorităților vorbitoare de limbă rusă din statele baltice”, o situație descrisă ca „potențial mult mai periculoasă decât în Ucraina pentru Statele Unite”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente