Acasă Locale Stiri Satu Mare Recensământul canivorelor, în plină desfășurare

Recensământul canivorelor, în plină desfășurare

caini

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare în colaborare cu asociațiile de vânătoare din județ, dar și cu reprezentanți ai institutelor de cercetare, universităților și ONG-urilor, și-au dat mâna pentru a evalua populațiile de animale sălbatice protejate de lege (urs brun, lup, râs și pisică sălbatică) care trăiesc pe raza județului nostru. Evaluarea animalelor sălbatice se desfășoară în perioada 26 martie-23 aprilie.

Populațiile de carnivore din județul Satu Mare, înregistrate în urma evaluărilor din anul 2014, cuprindeau șase urși bruni, 23 de lupi și 196 de pisici sălbatice. Aceste carnivore trăiesc în regiunile montane și de deal acoperite cu păduri. Sunt strict protejate prin lege și vânarea lor se poate face numai prin obținerea de derogări de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Spre exemplu, pentru sezonul de vânătoare 2014-2015, respectiv până la 31 martie 2015, a fost aprobat un număr maxim de intervenție de opt exemplare de pisici sălbatice, pentru Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Satu Mare.

Această evaluare se face pentru stabilirea efectivelor reale ale acestor specii și în funcție de efectivele optime pentru fiecare fond cinegetic, de nivelul pagubelor înregistrate, de tendința și structura populației se vor face propuneri de plafon maxim de intervenție pentru sezonul de vânătoare 2015-2016.

Prin aceste măsuri de MANAGEMENT se urmărește menținerea populațiilor de carnivore mari la un nivel optim care să le asigure supraviețuirea în cadrul ecosistemelor din județul Satu Mare.

Acolo unde fondurile cinegetice se suprapun peste ariile naturale protejate, la evaluare vor participa și custozii acelor suprafețe.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente