joi, februarie 2, 2023
AcasăPoliticaInternationalRusia atacă o bază militară situată la 200 km de granița Ucrainei...

Rusia atacă o bază militară situată la 200 km de granița Ucrainei cu România (Halmeu)

Rusia a început războiul contra Ucrainei în zorii zilei de joi, 24 februarie 2022, la ora locală 05:00. Imediat după ce Vladimir Putin a anunțat public o operațiune militară specială în Ucraina, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării. La doar 200 km distanță de Halmeu, Rusia bombardează baza militară de lângă orașul Ivano Frankivsk.

Operațiunea militară a Rusiei este una complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și de pe mare.

Liderul de la Kremlin a solicitat armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Putin a susţinut că încearcă să demilitarizeze şi să „de-nazifice” Ucraina.

Ucraina a anunţat închiderea spaţiului său aerian, iar preşedintele Volodimir Zelenski a decretat legea marţială în toate teritoriile ţării.

Armata ucraineană a afirmat joi că a doborât în estul ţării cinci avioane şi un elicopter ale armatei ruse, potrivit AFP. La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunţat, într-un comunicat de presă preluat de EFE, că forţele armate ruse au neutralizat apărarea aeriană a Ucrainei şi au distrus infrastructura bazelor aeriene ucrainene, în cadrul operaţiunii militare lansate de Moscova.

Cotidianul Wall Street Journal spune că sute de militari ucraineni se crede că ar fi fost uciși, în atacul Federației Ruse, citând surse oficiale.

https://www.youtube.com/shorts/qnQj32A1x_U

https://www.youtube.com/shorts/LLcS7I_XklQ

https://www.youtube.com/shorts/6nouarU4i_E

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente