Acasă Locale Internationale Rusia trimite camioane cu ajutor umanitar în Transnistria

Rusia trimite camioane cu ajutor umanitar în Transnistria

Moscova trimite în Transnistria un convoi umanitar format din 60 de camioane, în cadrul unui proiect de integrare în Uniunea Euroasiatică, relatează agenția Novosti PMR, în pagina electronică.

În decursul unei luni, în Transnistria au ajuns primele șapte vehicule cu echipamente medicale și mobilă, trei dintre acestea au ajus miercuri, a anunțat organizația neguvernamentală rusă Integrarea Euroasiatică, menționând că „alte zeci de camioane sunt în drum” spre Tiraspol.

Directorul organizației, Aleksandr Argunov a menționat că acest ajutor contribuie la crearea unor noi centre medicale în regiune.

„Nu știm cum va evolua situația în jurul Transnistriei și preferăm să transportăm acest ajutor cât mai curând”, a declarat Argunov.

„Cu puțin timp înainte, au sosit camioanele cu mobilă. Am analizat cu atenție ce dificultăți apar la frontiera cu Ucraina și ce acte ne cer vameșii ucraineni, pentru ca mai apoi să trimitem echipamente medicale. Aceste echipamente provin din diferite țări, inclusiv din Israel, Germania și Belarus”, a adăugat el.

Fondatorul organizației Integrarea Euroasiatică, deputatul rus Aleksei Juravliov s-a întâlnit miercuri, la Tiraspol, cu liderul separatist Evgheni Șevciuk. Cei doi au discutat despre construcția unor centre medicale și grădinițe în Transnistria cu finanțare rusă, precum și despre transportarea echipamentelor necesare.

Anterior, Moscova a trimis opt convoaie cu „ajutor umanitar” în estul Ucrainei, afectat de o rebeliune prorusă.

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente