Acasă Locale Internationale Rusia vrea să aloce peste două miliarde de dolari pentru modernizarea Crimeei

Rusia vrea să aloce peste două miliarde de dolari pentru modernizarea Crimeei

crimeea1

Rusia intenționează să cheltuiască 113 miliarde de ruble (aproximativ 2,2 miliarde de dolari) pentru modernizarea infrastructurii Crimeei în 2015 și va crea echivalentul unei Silicon Valley în peninsulă, relatează agenția Sputnik, în pagina electronică.

Adjunctul de ministru pentru Crimeea Andrei Sokolov a anunțat, sâmbătă, la un forum economic care a avut loc în Ialta că suma alocată pentru dezvoltarea infrastructurii Crimeei este comparabilă cu fondurile cheltuite pentru pregătirea Jocurilor Olimpice de la Soci din 2014, adăugând că „în anii următori această sumă va crește”.

Potrivit lui Sokolov, Rusia intenționează să aloce aproximativ 90 de miliarde de ruble pentru dezvoltarea socială și economică a Crimeei în următorii cinci ani.

Până în 2020, Rusia plănuiește să înceapă operarea unei Silicon Valley în peninsulă. Proiectul, denumit Digital Valley a Crimeei, a fost prezentat la forumul de la Ialta.

Crimeea a fost anexată de Rusia în martie 2014, în urma unui referendum la care majoritatea populației a votat pentru separarea de Ucraina și alipirea la Rusia.

Președintele Vladimir Putin a semnat o lege federală pentru dezvoltarea Districtului Federal Crimeea și a unei zone economice libere pe teritoriul Republicii Crimea și Sevastopolului în noiembrie 2014.

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente