Acasă Locale S-a amanat pentru 15 iulie licitatia privind vanzarea a 25 de microhidrocentrale...

S-a amanat pentru 15 iulie licitatia privind vanzarea a 25 de microhidrocentrale

hidroelectricaHidroelectrica a prelungit până la 11 iulie termenul de depunere a ofertelor la licitația privind vânzarea a 25 de microhidrocentrale, cu un preț de pornire de 73,6 milioane lei (16,6 milioane euro), la cererea unor potențiali investitori, fiind cumpărate 61 de dosare de prezentare a activelor.

„Procesul de vânzare se bucură de un real succes, fiind achiziționate de către persoane juridice române și străine, în perioada 17 iunie – 1 iulie, 61 de dosare de prezentare a activelor. Ținând cont de solicitările repetate de decalare a termenului de depunere a ofertelor, din partea mai multor firme din Europa și SUA, cereri motivate de termenul scurt pentru vizitarea activelor și realizarea unor due diligence proprii, Hidroelectrica înțelege să prelungească termenul de depunere a ofertelor până la data de 11.07.2013, ora 16.00”, se arată într-un comunicat al companiei.

Astfel, plicurile cu documentațiile de participare la licitație vor fi deschise la 12 iulie, o zi mai târziu vor fi anunțați ofertanții acceptați, iar licitațiile vor avea loc la 15 iulie. Compania de stat va vinde în cinci pachete cele 25 de unități, amplasate în județele Bihor, Cluj, Hunedoara și Maramureș.

Microhidrocentralele sunt capacități de producție a electricității cu puteri de până la 10 MW.

Hidroelectrica, companie deținută de stat, mai are în portofoliu aproape 160 de microhidrocentrale. Între 2004 și 2008 Hidroelectrica a vândut 81 de microhidrocentrale, pentru 60 milioane de euro.

Compania a intrat în insolvență în 20 iunie 2012, principalul motiv fiind vânzarea energiei la prețuri sub nivelul pieței prin contracte preferențioale încheiate cu „băieții deștepți”. La 27 iunie Tribunalul București a hotărât închiderea procedurii de insolvență, însă decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente