marți, mai 28, 2024
AcasăsusS-a dat startul verii pentru Satu Mare

S-a dat startul verii pentru Satu Mare

Sătmărenii se pot bucura de acum de pasarela pietonală peste râul Someș! Una din cele mai mari structuri de acest gen din țară, cu o lungime de 214 metri, pasarela pietonală din Satu Mare nu e doar o investiție, e și un simbol al orașului nostru.

Vineri, 10 mai, începând cu ora 11:00, panglica a fost tăiată, marcând astfel inaugurarea, în prezența a sute de sătmăreni și oficialități locale și județene.

Valoarea investiției a fost de 22,77 milioane de lei fiind finanțată din fonduri europene.

Pasarela pietonală are o lungime totală de 214 metri iar lungimea suprastructurii de 181 metri, având trei deschideri: deschiderea centrală de 130 metri și două deschideri de 25 metri peste albia majoră – spre celor două maluri. Suprafața pasarelei este de 1224 mp, a rampelor de acces, de 742 mp, iar suprafața totală este de 1966 mp. Pasarela pietonală are capetele amplasate pe cele două maluri la nivelul digurilor, pe care sunt amenajate aleile de promenadă și la care sunt conectate traseele pietonale și pistele de cicliști.

Așadar lucrările la pasarela pietonală peste râul Someș s-au finalizat după aproximativ doi ani, iar începând de vineri, 10 mai 2024, sătmărenii se pot bucura de acest proiect menit să promoveze mobilitatea durabilă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente