joi, septembrie 28, 2023
AcasăLocaleNationaleS-a încheiat campania electorală. Ce metode au folosit politicienii

S-a încheiat campania electorală. Ce metode au folosit politicienii

campanie-electorala-2014-2-of-2

Campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie s-a încheiat sâmbătă la ora 7.00, după 29 de zile atipice și apatice, cu reguli noi care au avantajat partidele mari și politicienii consacrați, în funcție.

Legea referitoare la campania electorală a interzis competitorilor politici să utilizeze în campania electorală bannere, mesh-uri, panouri publicitare, steaguri publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcționale, structuri de publicitate autoportante, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule.

Candidații nu au putut recurge nici la achiziționarea, oferirea sau distribuirea, în mod direct sau indirect, a pixurilor, a cănilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, a gecilor, a impermeabilelor, a pelerinelor, a vestelor, a șepcilor, a căciulilor, a fularelor, a sacoșelor, a pungilor, a umbrelelor, a găleților, a brichetelor, a chibriturilor, a produselor alimentare, a produselor alcoolice, a țigărilor și a altor produse asemănătoare.

În aceste condiții, una dintre principalele ”arme” din campanie a rămas distribuirea de ajutoare alimentare de către primarii în funcție, fapt care nu a fost declarat ilegal.

Alegerile locale de duminică sunt primele la care cheltuielile electorale ale competitorilor electorali vor fi rambursate de la bugetul statului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente