Acasă Locale Stiri Satu Mare S-a reluat lucrările la rețelele de apă și canalizare în Negrești-Oaș

S-a reluat lucrările la rețelele de apă și canalizare în Negrești-Oaș

La Negrești-Oaș au fost reluate, recent, în forță lucrările la rețelele de apă și canalizare în cadrul proiectului master-plan. În paralel, sunt executate lucrări la stația de epurare și stația de filtrare precum și de reabilitare a străzilor pe care lucrările la apă-canal au fost finalizate.

În programul inițial, lucrările la proiectul de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare la Negrești-Oaș trebuiau reluate la începutul lunii februarie, dar vremea favorabilă a determinat constructorii să înceapă lucrările încă din data de 18 ianuarie.

Primarul orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca, a declarat că la master-planul apă-canal se lucrează pe străzile Oașului, Viitorului, Turului, Pieții, Morii, Mesteacănului și Moților.

„Șantierele au fost conservate din luna decembrie, când lucrările au fost încetate, iar acum, profităm de faptul că timpul ne permite, s-a revenit în forță la muncă”, a mai precizat Aurelia Fedorca.

Edilul șef a mai precizat că au fost purtate discuții cu proiectanții și executanții și, în paralel, au fost redeschise șantierele la realizarea stației de epurare și a celei de filtrare.

În ceea ce privește proiectul de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, până în prezent au fost realizate circa 25% din volumul lucrărilor, care trebuie finalizate până la sfârșitul acestui an. Valoarea integrală a master-planului apă-canal este de circa 20 de milioane de euro la care se mai adaugă cei circa 500.000 de euro de la bugetul local.

În paralel, au fost reluate și lucrările de reabilitare integrală a străzilor pe care au fost finalizate lucrările la apă-canal. Valoarea acestui proiect este de circa 3,5 milioane de euro, cu finanțare europeană, însă mai există și un alt proiect de reabilitare a străzilor finanțat de Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Primarul Aurelia Fedorca crede că aceste proiecte sunt cele mai importante realizări cel puțin ale ultimilor ani pentru orașul Negrești Oaș.

„Este o realizare foarte importantă pentru negreșteni pentru că suntem în anul 2015 și avem carențe mari de alimentare cu apă potabilă, canalizare și infrastructură. Este nevoia primară a fiecărui cetățean. După ce se vor rezolva aceste carențe, putem trece la o altă etapă de dezvoltare a orașului”, a mai spus Fedorca.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente