Acasă Locale Stiri Satu Mare S-a reluat lucrările la rețelele de apă și canalizare în Negrești-Oaș

S-a reluat lucrările la rețelele de apă și canalizare în Negrești-Oaș

La Negrești-Oaș au fost reluate, recent, în forță lucrările la rețelele de apă și canalizare în cadrul proiectului master-plan. În paralel, sunt executate lucrări la stația de epurare și stația de filtrare precum și de reabilitare a străzilor pe care lucrările la apă-canal au fost finalizate.

În programul inițial, lucrările la proiectul de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare la Negrești-Oaș trebuiau reluate la începutul lunii februarie, dar vremea favorabilă a determinat constructorii să înceapă lucrările încă din data de 18 ianuarie.

Primarul orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca, a declarat că la master-planul apă-canal se lucrează pe străzile Oașului, Viitorului, Turului, Pieții, Morii, Mesteacănului și Moților.

„Șantierele au fost conservate din luna decembrie, când lucrările au fost încetate, iar acum, profităm de faptul că timpul ne permite, s-a revenit în forță la muncă”, a mai precizat Aurelia Fedorca.

Edilul șef a mai precizat că au fost purtate discuții cu proiectanții și executanții și, în paralel, au fost redeschise șantierele la realizarea stației de epurare și a celei de filtrare.

În ceea ce privește proiectul de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, până în prezent au fost realizate circa 25% din volumul lucrărilor, care trebuie finalizate până la sfârșitul acestui an. Valoarea integrală a master-planului apă-canal este de circa 20 de milioane de euro la care se mai adaugă cei circa 500.000 de euro de la bugetul local.

În paralel, au fost reluate și lucrările de reabilitare integrală a străzilor pe care au fost finalizate lucrările la apă-canal. Valoarea acestui proiect este de circa 3,5 milioane de euro, cu finanțare europeană, însă mai există și un alt proiect de reabilitare a străzilor finanțat de Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Primarul Aurelia Fedorca crede că aceste proiecte sunt cele mai importante realizări cel puțin ale ultimilor ani pentru orașul Negrești Oaș.

„Este o realizare foarte importantă pentru negreșteni pentru că suntem în anul 2015 și avem carențe mari de alimentare cu apă potabilă, canalizare și infrastructură. Este nevoia primară a fiecărui cetățean. După ce se vor rezolva aceste carențe, putem trece la o altă etapă de dezvoltare a orașului”, a mai spus Fedorca.

- Advertisment -

Cele mai populare

Show-ul alegerilor americane continuă

Într-o conferință de presă de joi, echipa juridică a președintelui Donald Trump, condusă de Rudy Giuliani, a declarat că Trump a câștigat...

UTA Arad învinge campioana chiar la ea acasă

CFR Cluj, campioana în curs a României, a pierdut duminică seara pe teren propriu cu scorul de 1...

Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine!

Interviu cu Beniamin Kira, candidat PNL la Camera Deputaților Cunoscutul om de afaceri sătmărean, Beniamin Kira, este unul din...

Trag linie și scad…

          Niciodată nu am iubit bilanțurile, mai ales cele existențiale. Ce ai făcut, ce nu, unde ai greșit, sau unde ți-ai rupt...

Comentarii recente