Acasă Locale Stiri Satu Mare Cod galben de ploi, ninsori și vânt în Satu Mare și 17...

Cod galben de ploi, ninsori și vânt în Satu Mare și 17 județe

harta

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 județe din jumătatea de vest a țării, unde începând de vineri după-amiază și până sâmbătă dimineață va ploua, la munte va ninge și se va depune un strat consistent de zăpadă, iar vântul va atinge la rafală viteze de 70-90 de kilometri pe oră.

Potrivit avertizării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, de vineri, ora 17.00, până sâmbătă, la ora 10.00, precipitațiile vor cuprinde cea mai mare parte a țării, în regiunile vestice și nord-vestice, cantitățile de apă vor fi în jur de 15 litri pe metru pătrat și izolat, iar în Carpații Occidentali, Carpații Meridionali și în Subcarpații Getici, peste 35-40 de litri pe metru pătrat.

În zonele de munte, vor predomina ninsorile și se va depune un strat consistent de zăpadă. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala, sâmbătă dimineață, local și în nord-vestul și centrul teritoriului.

Vântul va prezenta intensificări în toată țara, cu viteze mai mari în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei și în Dobrogea, unde la rafală se vor depăși 70 de kilometri pe oră. La munte, vântul va sufla tare, cu peste 90 de kilometri pe oră, temporar viscolind zăpada.

În regiunile vestice, pe litoral, precum și în zonele de munte, vântul se va intensifica treptat din prima parte a zilei de vineri, a precizat ANM.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bihor, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova , Brașov și Sibiu.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente