Acasă Locale Stiri Satu Mare Cod galben de ploi, ninsori și vânt în Satu Mare și 17...

Cod galben de ploi, ninsori și vânt în Satu Mare și 17 județe

harta

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 județe din jumătatea de vest a țării, unde începând de vineri după-amiază și până sâmbătă dimineață va ploua, la munte va ninge și se va depune un strat consistent de zăpadă, iar vântul va atinge la rafală viteze de 70-90 de kilometri pe oră.

Potrivit avertizării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, de vineri, ora 17.00, până sâmbătă, la ora 10.00, precipitațiile vor cuprinde cea mai mare parte a țării, în regiunile vestice și nord-vestice, cantitățile de apă vor fi în jur de 15 litri pe metru pătrat și izolat, iar în Carpații Occidentali, Carpații Meridionali și în Subcarpații Getici, peste 35-40 de litri pe metru pătrat.

În zonele de munte, vor predomina ninsorile și se va depune un strat consistent de zăpadă. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala, sâmbătă dimineață, local și în nord-vestul și centrul teritoriului.

Vântul va prezenta intensificări în toată țara, cu viteze mai mari în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei și în Dobrogea, unde la rafală se vor depăși 70 de kilometri pe oră. La munte, vântul va sufla tare, cu peste 90 de kilometri pe oră, temporar viscolind zăpada.

În regiunile vestice, pe litoral, precum și în zonele de munte, vântul se va intensifica treptat din prima parte a zilei de vineri, a precizat ANM.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bihor, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova , Brașov și Sibiu.

- Advertisment -

Cele mai populare

Munții Șureanu-Fundătura Ponorului

Nu-i ușor de ajuns în Fundătura Ponorului, colțul de rai din Munții Șureanu. Ai nevoie de entuziasm, de răbdare, dar și de...

PNL, USR sau PSD?

Sănătatea în programele de guvernare: PNL promite investiții masive, PSD vrea dezvoltarea rețelei de centre comunitare, iar USR plănuiește liberalizarea sistemului de...

Studenți voluntari în lupta cu Covid-19

Primele ordine de repartizare a studenţilor voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie, responsabile în continuarea îngrijirilor medicale...

Călătoria cu avionul, doar pentru cei vaccinați anti-covid

În viitor, companiile aeriene vor permite accesul la zborurile internaționale doar pasagerilor care au fost vaccinați împotriva Covid-19, conform declaratiilor șefului companiei...

Comentarii recente