Acasă Locale Stiri Satu Mare S-au distribuit 45.000 de carduri de sănătate

S-au distribuit 45.000 de carduri de sănătate

Aproximativ 45.000 de carduri de sănătate au fost distribuite asiguraților din județul Satu Mare. Până în prezent, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Satu Mare a primit un număr de 190.000 de carduri.

În data de 15 octombrie, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Satu Mare a primit un număr de 108.000 de carduri de sănătate, iar în data de 28 s-au mai primit 82.000 de carduri.

Potrivit președintei CJAS Satu Mare, Georgeta Pop, în județul nostru sunt necesare 250.000 carduri de sănătate. Până la data de 5 noiembrie s-au primit 190.000 de carduri, iar 45.000 au fost déjà distribuite de către Oficiul Județean Poștal.

Președintele Colegiului Medicilor Satu Mare, dr. Călin Bumbuluț este de părere că acest card reprezintă “un instrument de control al Casei de Asigurări de Sănătate privind validitatea serviciilor care sunt efectuate în sistemul sanitar.

De altfel, cititoarele de carduri nu au ajuns încă la medicii de familie. Mai mult, nu există încă cadrul legal pentru inițializarea cardului. “Nu există cadrul legal pentru inițializarea cardului și nici pentru protejarea datelor de pe card.

Cardul de sănătate va fi înmânat titularului în baza unui act de identitate și a semnăturii de primire. În situația în care, după minim două prezentări la domiciliul asiguratului, dovedite pe baza avizului de transmitere, cardul nu a putut fi predat, acesta va fi înapoiat casei de asigurări teritoriale în evidența căreia se află asiguratul.

Asigurații trebuie să știe că acest card este valabil doar în țară. Pentru călătoriile în străinătate au nevoie de alt card, și anume, cardul european, care este eliberat de casele de asigurări de sănătate. Medicii consideră că s-ar fi putut comasa cele două carduri pentru a-i scuti pe pacienți de birocrație.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente