Acasă Locale Stiri Satu Mare Sala de căsătorii din Primăria Carei: ziua cununii, seara Casă de rugăciuni

Sala de căsătorii din Primăria Carei: ziua cununii, seara Casă de rugăciuni

centrul-social-carei

In clădirea  în  care figurează cu sediul oficial Primăria Carei, nu au fost acceptate serviciile care au orar cu publicul larg, adică cu contribuabilii onești. Nici serviciul de Stare Civilă cu Sala de căsătorii ( denumită de primăria careiană  sală de cununii) și Arhiva  nu  și-au găsit locul în clădirea amplasată central, pe calea 1 Decembrie 1918, acestea fiind surghiunite la Centrul Social de pe strada Progresului, în clădirea fostei cazarme, de către contribuabilul datornic la bugetul de stat.

Iată însă că Misterul acestui refuz e pe cale a fi  descoperit. Cum ar fi oare  dacă Sala de căsătorii  ar fi  în plin centrul orașului, în clădirea primăriei Carei, iar seara, de două ori pe săptămână, aceasta ar  deveni  Casă de rugăciuni?

Căci aceasta este destinația de seară a Sălii de Căsătorii a municipiului Carei din clădirea Centrului Social de pe strada Progresului. Un cult religios de limbă maghiară are două întruniri săptămânale , marțea și vinerea de la ora 18,00,  de luni de zile, în Sala de Căsătorii.

Menționăm că Sala de Căsătorii de la Centrul Social al muncipiului Carei se află  ușă în ușă cu casieria de la Serviciul Local de Taxe și impozite Carei în timp ce  etajul clădirii Centrului Social are numeroase săli goale.

Pe același culoar cu Sala de Căsătorii și cu Serviciul de Taxe și Impozite, se află și   Biroul  Agricol și Registrul Comerțului  dar și sălile în care înnoptează  oamenii străzii.

Totul de-a valma. Un adevărat Babilon această primărie din Republica de la Carei.

Registrul Comerțului, frecventat de persoane juridice, este chiar lângă camerele ce adăpostesc oameni străzii. Practic, cei îndreptățiți să ocupe aceste camere sunt oamenii străzii, cărora le este destinată o parte din acest Centru Social   și nu serviciile cu profil economic sau agricol din Primăria Carei.

Pentru cine a fost renovată  cu peste 1,5 milioane euro clădirea Primăriei de pe strada 1 Decembrie 1918   dacă mai mult de jumătate dintre servicii nu își găsesc locul  acolo? De cine se ascund edilii careieni?

Clădirea Centrului Social de pe strada Progresului, a fost renovată printr-un proiect denumit  Reintegrarea vechii cazărmi prin înființarea Centrului  Social Carei, cu o valoare  totală de  8.578.370,00 lei din care valoarea  nerambursabilă este de  6.801.956,00 lei. Manager de proiect , Veress Toma. Câștigătorul licitatiei pentru atribuirea lucrărilor a fost  SC Dominum SRL, cu suma de 4, 117, 775 RON.

Vizitând site-ul municipiulcarei.ro,la secțiunea Proiecte,Obiectivul principal al acestui proiect finanțat din fonduri europene, îl constituie protejarea persoanelor care, datorită unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială, nu au posibilitatea să își asigure nevoile  sociale, să își dezvolte propriile capacități și competențe pentru participarea activă la  viața socială.

Serviciul de Taxe si Impozite locale,Serviciul de Stare Civila, Spatiul locativ, Registrul Comerțului, Biroul de patrimoniu si Biroul Agricol  au ca obiect de activitate  protecția persoanelor  mai sus menționate ?

Recompartimentările și modernizările din cadrul proiectului au avut în vedere asigurarea unor condiții optime viitoare desfășurării activității următoarelor centre :

•Centru de zi pentru minori 7 -14 ani – se dorește a fi un serviciu social în cadrul

căruia să fie oferite  servicii pentru copii cu vârstă cuprisă între 7 – 14 ani

• Sediul Serviciului de Asistență Socială și Autoritate Tutelară

•Centru social cu o destinație multifuncțională

Să bănuim  pe cineva de deturnare de obiective de Proiect  finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1„sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere”, Domeniu de intervenție 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană” ?

Agentia de Dezvoltare Regională Nord-Vest poate oricând constata cele menționate dar mai ales calitatea lucrărilor “trântite” de firma executantă, pentru suma de peste 4 milioane de RON.

Pardoseala este neatinsă de vreo unealtă de recondiționare și este intactă de peste 30 de ani. Pereții proaspăt renovați sunt plini de igrasie și mucegai  iar tencuiala crapă din loc în loc! Primarii pot dormi liniștiți.

Important este că recepția a fost semnată încă din septembrie 2014 iar lucrările de proastă calitate au fost facturate deși nu sunt finalizate toate.

casa-rugaciune-carei

- Advertisment -

Cele mai populare

Show-ul alegerilor americane continuă

Într-o conferință de presă de joi, echipa juridică a președintelui Donald Trump, condusă de Rudy Giuliani, a declarat că Trump a câștigat...

UTA Arad învinge campioana chiar la ea acasă

CFR Cluj, campioana în curs a României, a pierdut duminică seara pe teren propriu cu scorul de 1...

Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine!

Interviu cu Beniamin Kira, candidat PNL la Camera Deputaților Cunoscutul om de afaceri sătmărean, Beniamin Kira, este unul din...

Trag linie și scad…

          Niciodată nu am iubit bilanțurile, mai ales cele existențiale. Ce ai făcut, ce nu, unde ai greșit, sau unde ți-ai rupt...

Comentarii recente