duminică, decembrie 3, 2023
AcasăSportLocalSâmbătă s-a desfășurat cea de-a IV a etapa a Campionatului de Rally...

Sâmbătă s-a desfășurat cea de-a IV a etapa a Campionatului de Rally Sprint 2013

Sâmbătă s-a desfășurat etapa a IV  din cadrul Campionatului de Rally Sprint  Satu Mare 2013, campionat aflat la ediția cu numărul VIII-a, care la început a fost clasificat ca și un campionat județea

n, dar încetul cu încetul a ajuns să fie cotat ca un campionat național. Este format din cinci etape și este organizat de  ACR Filiala Satu Mare, Clubul Sportiv Auto Karting Rider’s si de Primaria Municipiului Satu Mare.

Cea de-a patra etapa s-a desfășurat pe circuitul Rider’s Ring aflat pe strada Pinului, vis a vis cu supermarketul Praktiker, iar pentru cei care locuiesc în acea zonă se poate spune ca spectacolul a fost la ei acasa. Motoarele încinse la maxim și mirosul de cauciuc ars au atras mulți iubitori ai motorsportului să asiste la această etapă, mai ales că și vremea a fost de partea piloților și a organizatorilor.

Recordul participanților nu a fost doborăt dar au fost 43 de piloți care au demonstrat că indiferent de locație se pot obține performanțe.

Ediția a VIII-a se împarte în mai multe clase, după cum urmează:
Grupa juniori
– JN1 – persoanele cu vârsta între 8-15 ani cu autoturisme cu tracțiune față sau spate cu capacitatea cilindrică reală sau echivalentă de maxim 2000 cmc și cu putere maximă de 150 CP
– JN2 – persoane cu vârsta între 15-18 ani, autoturismele menționate la JN1
Grupa nelicențiați
– ON1 – autoturisme cu tracțiune față cu o cilindree reală sau echivalentă de maxim 1500 cmc.
– ON2 – tracțiune față, între 1501-2000 cmc
– ON3 – autoturisme cu tracțiune pe spate indiferent de cilindree.
Grupa Only Open unde participă toți concurenții care nu se regăsesc în grupele de mai sus
– OO1 – autoturisme cu tracțiune față și tracțiune integrală indiferent de cilindree. Aici pot participa concurenții care au urcat pe podium la finalul unei ediții Rally Sprint
– OO2 – autoturisme cu tracțiune pe spate indiferent de capacitatea cilindrică.
Va exista și o clasă denumită simplu Open, unde pot participa doritorii înscriși la una dintre grupe.

Pilotii licentiati si nelicentiati au sosit din mai multe localitati si anume din: Baia Mare, Dej, Livada,Vetis,Carei si din Satu Mare.

Conform regulamentului fiecare pilot poate concura la doua grupe diferite dar una dintre grupe este cea in care se incadreaza iar ce de-a doua poate fi superioara. Punctele pentru care sau luptat sunt : locul1-21puncte, 2-15, 3-11, 4-9, 5-7, 6-5, 7-4, 8-3, 9-2, 10-1punct.

În urma rezultetelor obținute s-a adjudecat titlul de Campion în 4 grupe.

Castigatorii etapei a IV-a pe grupe:

Grupa JN.1:  locul 1. Balogh Alex 14 ani (Satu Mare, Mazda); locul.2. Tarta David 11 ani (Baia Mare, Suzuki Swift) ; locul.3. Pintye Balázs 11 ani (Satu Mare, Honda)

Grupa JN.2: locul 1. Purgui Flaviu 15 ani(Satu Mare, Peugeot) ; locul 2. Kira Laurentiu 17 ani(Satu Mare, Honda); locul.3. Peres Emilian Octavian 17 ani (Satu Mare, Mazda)

ON.1 – 1. Kira Laurentiu (Satu Mare, Honda) ; 2. Füstös Andrei(Dej, Mitsubishi)  3. Kis Kasza Szilárd(Satu Mare, Honda)

ON.2. – 1. Balogh Alex (Satu Mare, Mazda)  2. Caraba Cosmin (Satu Mare, Toyota); 3. Kis Kasza Szilárd (Satu Mare, Honda)

ON.3 – 1. Farcău Catalin ( Satu Mare, BMW); 2.Kovács Levente (Satu Mare,BMW) 3.Bakonyi Raul (Satu Mare, BMW)

OOP.1 – 1. Majer Richard (Satu Mare, Honda).; 2. Kui Ferenc (Satu Mare, Seat); 3. Iocsak Ioan (Livada, Honda)

OOP.2 –  grupa nu s-a constituit

OPEN – 1. . Majer Richard (Satu Mare, Honda) ;  2. Caraba Cosmin (Satu Mare, Toyota);  3. Havrilla Péter (Baia Mare, Trabant)

Au mai fost premiati urmatorii concurenti: singura domnisoara de 9 ani Iocsak Natalia Ramona (Livada) si cel mai tinar navigator:  Toth Darius (Satu Mare)

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente