joi, mai 9, 2024
AcasăSanatateSănătatea emoțională se află în strânsă legătură cu obiceiurile tale

Sănătatea emoțională se află în strânsă legătură cu obiceiurile tale

Sănătatea emoțională este o parte importantă a sănătății generale și se referă la modul în care simțim. Unii cercetători sunt de părere că sănătatea emoțională este un aspect al sănătății mintale, iar alții consideră că reprezintă domenii distincte. În orice caz, este vorba despre sentimentul de bunăstare, capacitatea de a face față evenimentelor din viața de zi cu zi și modul în care ne recunoaștem propriile emoții, precum și pe cele ale altora.

În plus, există numeroase studii care ne arată că o stare bună emoțională și o gândire pozitivă ne vindecă corpul de tot felul de afecțiuni, în special de bolile de inimă și viceversa, oamenii care experimentează cantități mari de stres și emoții negative dezvoltă deseori probleme de sănătate fizică.

Astfel că toate aceste descoperiri sunt importante deoarece sugerează că putem lua măsuri relativ simple și practice pentru a ne îmbunătăți propria sănătate generală.

Sunt foarte importante si câteva obiceiuri fără de care sănătatea emoțională poate avea de suferit. Odihna este esențială. In lipsa ei, stările de anxietate, panica si irascibilitate nu ne vor da pace.

Ce putem face pentru a cultiva sănătatea emoțională?

Renunta la toate alimentele care te ingrasa, nu te satura si te nemultumesc. Este timpul sa iti schimbi dieta in una bazata pe multe fructe si legume, carne slaba, produse lactate si apa din abundenta.

Pentru a funcționa normal, ai nevoie de opt ore pe zi de odihna in fiecare noapte.

Este foarte important să stai la soare cel puțin zece minute in fiecare zi. Nu numai că este un bun exercițiu pentru îmbunătățirea sănătății emoționale și a tonusului, dar este o buna metoda de a recăpăta optimismul si de a fi activ.

Putem începe să ne gândim cum și cât ne conectăm cu ceilalți oameni și să facem progrese în acest sens. Ideal ar fi să ne înconjurăm de cât mai mulți oameni pozitivi, fară oameni toxici, pe care îi admirăm și pe lângă care creștem. Este foarte important să avem un grup de sprijin format din familie și prieteni.

Putem să practicăm recunoștința în viața de zi cu zi. 

Putem fi recunoscători pentru chiar orice! – pentru faptul că ne-am trezit de dimineață.

Putem să găsim scop și sens. 

Este esențial să ne dăm seama ce ne place, ce este important pentru noi în viață, să ne concetrăm pe asta și să simțim că facem ceva semnificativ. 

Să încerca o detoxifiere periodică de la rețelele sociale. 

O alternativă de conectare pot fi natura și mediul înconjurător, oamenii și/sau animalele cărora le facem poze doar cu ochii minții. Ideea este să ne conectăm autentic, să fim prezenți și să ne bucurăm de moment și tot ce ne oferă el.

Nu uita sa te miști cat mai mult cu putintă, minim 30 de minute pe zi.

Fă-ti întotdeauna timp pentru tine, pentru ceea ce iti place. Apreciază lucrurile frumoase care ti se întâmplă și privește partea buna din orice.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente