Acasă sus Săptămâna francofoniei în Colegiul Național „Mihai Eminescu”

Săptămâna francofoniei în Colegiul Național „Mihai Eminescu”

În perioada 17 – 21 martie 2014, în cadrul Săptămânii francofoniei, CatedradeLimbafrancezăaColegiuluiNațional„MihaiEminescudinSatuMare, reprezentată de profesorii Molnar Mariana și Lenarth Gheorghe, împreună cu elevii care studiază limba franceză în această școală, organizează următoarele activități:

Expozițiade carte în limba franceză „Moi, je lis. Et vous…?”.

Cărțile din expoziție fac parte din fondul Bibliotecii Petru Bran (inclusiv din fondul de carte veche) a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare și din donațiile pe care le-a făcut școlii Asociația Adiflor (cu care școala este în parteneriat educațional din anul 2013). Expoziția este deschisă tuturor iubitorilor de carte în general, și a celor de lectură în limba franceză, în special, în perioada 17 – 21 martie a.c., în BibliotecaPetruBran (biblioteca școlii).

Spectacolul „Parole auxtalents”.

Spectacolul cuprinde momente artistice cu participarea unor elevi talentați din liceu și se va desfășura în Sala festivă a Colegiului Național „Mihai Eminescu”, joi, 20 martie a.c., începând cu ora 1300. La spectacol vor fi prezenți profesori și elevi eminescieni.

Lansarea celui de-al treilea număr al revistei școlare în limba franceză „Nosessais”.

În cadrul spectacolului „Parole auxtalents”va avea loc lansarea celui de-al treilea număr al revistei școlare în limba franceză „Nosessais”.

Expoziție de afișe cu mesaje despre semnificația și importanța cunoașterii limbii franceze în prezent.

Afișele sunt realizate în colaborare cu Consiliul Școlar al Elevilor a Colegiului Național „Mihai Eminescu” și pot fi vizualizate în loc public și vizibil în școală (corp A, etajul întâi) în zilele de 20 și 21 martie 2014.

La toate activitățile desfășurate în Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, în această Săptămână a francofoniei, sunt așteptați toți cei care iubesc limba franceză.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cazinoul din Constanța monument Art Nouveau

Cazinoul din Constanța, un monument Art Nouveau și un simbol al orașului, cu o istorie zbuciumată, primește o nouă viață.

Florin Iordache ar putea fi numit șef la Consiliul Legislativ.

Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției - Florin Iordache ar putea candida pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Parlamentul...

Donald Trump:Ne-am săturat de Coronavirus

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, expertul principal în boli infecţioase al guvernului SUA, în timpul unei convorbiri...

București intra în scenariul Roșu

Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu...

Comentarii recente