joi, februarie 2, 2023
AcasăEconomico-socialSocialSăptămâna internațională a alăptării, marcată la Satu Mare

Săptămâna internațională a alăptării, marcată la Satu Mare

În fiecare an, World Alliance for Breastfeeding Action (WABA) coordonează “Săptămâna internațională a alăptării”- o campanie internațională care își propune să informeze și să realizeze conexiuni între oameni, îndeosebi femei, pentru susținerea alăptării.

În acest context, vineri, 5 august 2022, la Satu Mare a avut loc o întâlnire între viitoare mămici, mămici cu ”pui” mici și specialiști din domeniu. Întâlnirea a fost organizată de doamna doctor Roxana Varga, medic șef secție Neonatologie în colaborare cu echipa de administratori a grupului “Sprijin in alaptare Satu Mare” și a asistentei șef a secției de Obstetrică-Ginecologie, moașa Paula Cosma.

”Cu toate că progresele sunt vizibile și alăptarea a devenit o prioritate pentru multe familii, munca de protecție și promovare a alăptării a devenit o provocare în această perioadă dificilă, de izolare socială, conflicte politice și neîncredere față de sistemul medical.

Accesul la informații corecte, la cursuri, consultații medicale și consiliere în alăptare a fost dificil, fapt ce a condus la o scădere a procentului de bebeluși alăptați. Laptele uman este sursa de hrana care si-a dovedit in timp o multitudine de calitati ca cea nutritiva, cea de protectie fata de boli prin anticorpii pe care ii transfera de la mama spre bebelus, capacitatea de crestere a coeficientului de inteligenta a bebelusului alaptat, si risc redus de contaminare prin preparare. Laptele de mama a fost mereu cel mai sigur aliment in momente de criza. Cu toate acestea procentul copiilor alaptati este intr-o continua scadere. Impotriva acestui background focusul “Saptamanii international a alaptarii (#WBW2022) a fost pe educatie si suport, ca sa putem toti sa ne ridicam si sa sustinem alaptarea”, transmit organizatorii.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente