joi, februarie 2, 2023
AcasăReligiePreasfințitul Părinte Timotei a săvârșit Slujba Paraclisului Maicii Domnului la biserica din...

Preasfințitul Părinte Timotei a săvârșit Slujba Paraclisului Maicii Domnului la biserica din Cămărzana

Duminică, 7 august 2022, cu începere de la ora 18:00, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Slujba Paraclisului Maicii Domnului la biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din localitatea Cămărzana, Protopopiatul Oaș.

Întru întâmpinarea Preasfinției Sale a venit domnul Ionici Florin Dumitru, primarul comunei Cămărzana din județul Satu Mare, împreună cu mai mulți tineri și credincioși, ținând în mâine colacul tradițional pe un ștergar alb și sare, simboluri ale ospitalității.

Slujba a fost oficiată în biserica parohiei. Din soborul părinților slujitori au făcut parte Pr. Marcel Malanca, protopopul Oașului, Pr. Gheorghe Pop, parohul credincioșilor, Pr. Dacian Chira, slujitor la capela din incinta Spitalului Orășenesc din Negrești-Oaș, Pr. Horațiu Șurani, paroh în Aliceni, alături de alți preoți invitați din protopopiat.

Răspunsurile la strană au fost date de către un grup de teologi băimăreni.

La final, părintele paroh a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezența în mijlocul credincioșilor, pentru slujire și binecuvântare, și în semn de recunoștință și prețuire, a dăruit ierarhului o icoană cu chipul Maicii Domnului și un coș cu flori.

Din 1990, anul în care a fost numit ca preot paroh, părintele Gherghe Pop, biserica a fost reparată, retencuită și pictată în tehnica fresco și a fost înzestrată cu toate cele necesare exercitării cultului. Tot în această perioadă s-au construit casa parohiala și casa cantorală, precum și un spațiu de festivități pentru aniversări, nunți, boteze, mese comemorative. Binecuvântarea acestor strădanii și jertfe realizate exclusiv din contribuția credincioșilor, s-a făcut în data de 11 iulie 1993 prin slujba arhierească oficiată de către Preasfințitul Părinte Justinian, înconjurat de 28 de preoți, printre care și o delegație de călugări greci din Patras, Tesalonic, în prezența oficialităților și a peste 3000 de credincioși, ziua de sfințire având un larg ecou în presa județeană.

Sursa foto & text: Preluare Facebook – Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente