Acasă Religie SAPTAMANA MARE - SAPTAMANA PATIMILOR

SAPTAMANA MARE – SAPTAMANA PATIMILOR

Ne aflăm la începutul Săptămânii Sfintelor Pătimiri , în Lunea Mare, așa cum i s-a păstrat denumirea în memoria tradiției.

Această saptamana , o numim Mare nu din pricina duratei, ci a sfințeniei timpului conținut , care marchează debutul ultimei săptămâni din petrecerea publică a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Vin valuri succesive de cernere , vin ispite atat in credinta , cat si in dragostea si in prietenia omeneasca , momentele in care ne sunt testate autenticitatea si mai ales credinciosia . Chiar daca nu mai simtim harul coplesitor, fiorii dragostei , bucuria curata sau entuziasmul navalnic care ne faceau la inceput sa dorim sa eternizam clipa , asta nu inseamna ca ceea ce ni s-a daruit de la Dumnezeu ar fi avut termen de garantie redus – atata vreme cat dureaza “simtirea” respectiva , iar dupa aceea… nu mai avem nicio responsabilitate.

Nu , nu e de ajuns ca ieri am fost sinceri si ravnitori , daca maine ne lasam intunecati  si modificati launtric de ispitele pe care le primim generos in casa , lasandu-ne sa ne distruga ceea ce aveam mai scump ..

Ce folos daca ai inceput ca Apostol plin de insufletire la venirea in aceasta lume , cu sufletul de copil , daca sfarsitul te gaseste plin de rautate  si sinucigas?

Iuda putem deveni oricare dintre noi, daca ne lasam prinsi cu totul in mreaja ispitei fara a ne trezi la vreme si a ne pocai…

“ În cele ce te voi găsi, în acelea te voi judeca “.(Ie. 33, 20)

Astazi oamenii isi gasesc indreptatiri si scuze , in tot felul de teorii psihologice si in mentalitati postmoderne confortabile , potrivit carora atasamentul sufletesc, sensibilitatea, responsabilitatea, datoria , onoarea , statornicia , fidelitatea sunt valori perimate , desuete , care stau in calea fericirii si a “dezvoltarii noastre personale”, a “autorealizarii eului” nostru .

Astazi , tot mai mult, relatiile interumane , inclusiv dragostea si prietenia , ajung “de unica folosinta“, atata vreme cat sunt inca sustinute de emotii , de interese si de favorabilitatea imprejurarilor. Cat nu… la gunoi cu ele, fara regrete si dureri , fara inutile remuscari , fara periculoase sentimente de vinovatie!

– Am zis? Ei si ce daca am zis , atuncea era altceva! Viata merge inainte…cam asa gandesc si actioneaza astazi majoritatea .

Incepe o saptamana CRUCIALA pentru viata noastra , daca vrem sa ne deschidem urechile , ochii si inima. Incepe saptamana mantuirii noastre.

BINE ESTE CUVANTAT CEL CE VINE INTRU NUMELE DOMNULUI!

- Advertisment -

Cele mai populare

Adrian Albu și-a dat azi demisia de la conducerea PNL Satu Mare

Se anunță noi începuturi pentru PNL Satu Mare. Adrian Albu și-a dat demisia din funcția de președinte al Organizației Județene PNL....

Primul liceu din județ care se închide

Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” din Turț a adoptat scenariul roșu, în urma multiplelor cazuri de COVID 19 confirmate pe raza comunei. Astfel,...

Muzeul din aer liber al Branului este la un pas de închidere

Muzeul Satului Brănean și-ar putea închide în curând porțile, după ce a pierdut două treimi din teren într-un proces deschis de ginerele...

Harry Brauner și sătmărenii

Printre folcloriștii care s-au aplecat asupra folclorului sătmărean se numără și Harry Brauner. Născut la 24 februarie 1908 la Piatra Neamț într-o...

Comentarii recente