Acasă Locale Stiri Satu Mare Săptămâna voluntariatului la Satu Mare

Săptămâna voluntariatului la Satu Mare

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, împreună cu voluntarii de la diferite școli a organizat cea de-a XIV-a ediție a evenimentului ”Săptămâna Națională a Voluntariatului”, desfășurat în perioada 11-17 mai 2015.

Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) este un eveniment național anual, care are loc în fiecare primăvară și are menirea de a mobiliza cât mai multe organizații, instituții și voluntari pentru sprijinirea comunității.

Organizația Caritas în calitate de partener local a participat la acest eveniment de la prima ediție. De asemenea, a invitat instituțiile școlare partenere să se alăture prin diferite activități, acțiuni sau programe de voluntariat care să satisfacă atât nevoile comunității cât și interesele instituției școlare. La această invitație au răspuns 8 școli, care au organizat activități cu participarea voluntarilor.

Ei sunt: Colegiul Tehnic UNIO-Traian Vuia, Colegiul National “Ioan Slavici”, Colegiului Tehnic “Ion I. C. Bratianu”, Colegiul Național “Kölcsey Ferenc”, Colegiul Economic “Gheorghe Dragos”, Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu”, Colegiul Național “Doamna Stanca”, Liceul Reformat.

Evenimentele au fost publice la nivel național prin Calendarul activităților SNV. Cei prezenți au avut ocazia de a se dezvolta, a câștiga experiență și de a petrece timpul în folosul comunității.

Tot în această săptămână Centrul Sf. Paul în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială a lansat programul: ”UN PAS SPRE LUMEA BASMELOR”- POȚI SĂ FII BUCURIA COPIILOR DIN CREȘE . Scopul acestui program este: sprijinirea creșelor din Satu Mare în menținerea stării de bine a copiilor și în acelaș timp dezvoltarea abilităților de animație educativă a voluntarilor. Astfel se poate acumula experiență practică dobândită într-o activitate.

Voluntarii participanți la acest program provin de la Colegiul National “Ioan Slavici”, respectiv Colegiul Economic “Gheorghe Dragos”. Aceștia au format echipe de câte 5 elevi, care s-au oferit să viziteze Creșele în fiecare lună. Beneficiarii programului au fost copiii care s-au bucurat de timpul petrecut împreună cu voluntarii.

Centrul Sf. Paul în anul 2014 a mobilizat peste 400 de voluntari . În acest an jubiliar, Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare împlinește 25 de ani și continuă această tradiție în folosul comunității locale.

Organizați Caritas a Diecezei Satu Mare mulțumește tuturor celor care au participat la acest eveniment și au contribuit la promovarea voluntariatului în comunitatea sătmăreană!

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Națională, marcată în avans de cei mai mici preșcolari ai Grădiniței Nr.1

În fiecare an de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua României și își amintesc de eroii...

BNR a prezentat banconta pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentată o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu, a fost prezentată...

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a fost modificat

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat modificările aduse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României din 1...

Oficial! S-a stabilit ora la care se pornește iulminatul festiv

Așa cum anticipam, https://www.jurnaluldesatumare.ro/mantia-magica-a-sarbatorilor-de-iarna-se-asterne-peste-orasul-nostru-noi-imagini-cu-decoratiunile-festive/ , iluminatul festiv se pornește pe data de 30 noiembrie începând cu ora 18.00.

Comentarii recente