miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocaleNationaleSătmăreancă admisă în Academia Forțelor Aeriene

Sătmăreancă admisă în Academia Forțelor Aeriene

Un număr de 159 de studenţi au început luni anul I la Academia Forţelor Aeriene ”Henri Coandă” din Braşov, media cea mai mare la admitere fiind obţinută de Cardoş Maria Teodora din Satu Mare, cu 9,97 , la specialitatea meteorologie.

Sătmăreanca a declarat că a venit la Academia Forţelor Aeriene ”Henri Coandă” la recomandarea colegilor de la Liceul militar din Alba Iulia, pe care l-a absolvit, dar şi pentru că îi place uniforma militară.

”Mi-a plăcut uniforma şi am înţeles că specializarea pentru care am optat, meteorologia, este foarte căutată. Sunt de două săptămâni în academie, a fost o perioadă dificilă, am participat la instrucţia de front, o experienţă frumoasă, dar grea, şi sper să fac faţă tuturor provocărilor din următorii ani de studenţie”, a afirmat studenta.

Cei 159 de studenţi se pregătesc în următoarele specializări: aviaţie naviganţi pilot de avion; aviaţie naviganţi piloţi elicoptere pentru MAI; controlor trafic aerian; controlor trafic nenaviganţi; artilerie şi rachete antiaeriene forţe aeriene şi forţe terestre; radiolocaţie; război electronic în aviaţie şi apărare antiaeriană; meteorologie.a

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente