Acasă Sport Local Sătmăreanca Simona Pop, campioana României la spadă feminin

Sătmăreanca Simona Pop, campioana României la spadă feminin

Simona-Pop6Sătmăreanca Simona Pop, în prezent legitimată la CSA Steaua București, și-a adjudecat titlul național la spadă feminin, la individual, după ce a dispus în finală de colega sa de club, Anca Măroiu, cu scorul de 10 la 6. Competiția s-a desfășurat sâmbătă, 8 mai, la București.

Întrecerile Campionatului Național de spadă seniori, la feminin, au fost găzduite de Sala de scrimă Floreasca din București unde s-a tras până în faza tabloului de 8, inclusiv, iar semifinalele și finala s-au tras în studioul Televiziunii Naționale, de la ora 18.20, în direct pe TVR1.

Tot în studiourile TV au avut loc și semifinalele, respectiv finala la sabie seniori.Titlul național la sabie masculin a fost câștigat de Tiberiu Dolniceanu.

Sătmăreanca noastră s-a calificat în finala competiției după ce a învins-o în semifinale pe Loredana Dinu de la CS Dinamo, cu scorul de 10 la 9. A urmat apoi finala unde s-a confruntat cu Anca Măroiu (CSA Steaua), pe care a învins-o cu scorul de 10 la 6.Simona-Pop5

CSA Steaua1, cu Simona Pop în echipă, medalie de aur în Superliga Națională la spadă seniori feminin

După titlul național câștigat la proba individuală la spadă seniori feminin, sătmăreanca Simona Pop a cucerit sâmbătă, 9 mai, și aurul pe echipe cu CSA Steaua1 în Superliga Națională. Alături de Simona Pop, din echipa CSA Steaua1 au mai făcut parte: Ana Maria Brânză, Simona Gherman și Anca Măroiu.Simona-Pop2
Mai trebuie spus că în cadrul aceleiași competiții, sătmăreanca Amalia Tătăran s-a clasat pe locul III cu echipa sa, CS Dinamo București.
Campionatul Național de spadă seniori feminin s-a încheiat cu meciurile din Superliga Națională. Sâmbătă, în Sala de scrimă Ghencea din capitală s-au întrecut șapte formații: CSA Steaua1, CSA Steaua2, LPS Craiova, CS Dinamo, CSM Oradea, CS UNEFS și CSU Craiova.
Spadasinele au jucat după sistemul fiecare cu fiecare, iar la final s-a alcătuit clasamentul pe baza căruia s-au acordat medaliile.

Locul 1 și medaliile de aur au fost câștigate de către CSA Steaua1, care a obținut șase victorii în șase partide. Argintul a revenit celor de la CSU Craiova, iar bronzul celor de la CS Dinamo.

- Advertisment -

Cele mai populare

De frica ursului l-a prins noaptea în copac

Întâmplare de-a râsul-plânsul în județul vecin. În timp ce culegea ciuperci în pădure, un bărbat din Jibou a...

Situația COVID în județ și în țară

Până astăzi, 17 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.070 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

România – groapa de gunoi a Europei?

În ultimele zile Poliția de Frontieră Română a interzis intrarea în țară a peste 37 tone de deșeuri....

A fost montat sensul giratoriu de la Burdea

Încă de aseară s-a lucrat la montarea sensului giratoriu de la Burdea. În această dimineață, cititorii noștri...

Comentarii recente