Acasă Sport Local Sătmăreanul Emanuel Gyenes scrie istorie la DAKAR

Sătmăreanul Emanuel Gyenes scrie istorie la DAKAR

Etapa din acest an a Raliului DAKAR se desfășoară în Arabia Saudită, în premieră absolută. Cea de a 42-a ediție a luat startul la Jeddah, disputându-se în 12 etape, iar câștigătorii au fost desemnați vineri (17 ianuarie) la Oiddiyah, după ce au parcurs un total de 7.856 de kilometri. Acesta a devenit primul român care reușește acest lucru, scriind astfel istorie, el a reușit să se claseze pe primul loc la o etapă celebră din competiție.

Sătmăreanul Mani Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a parcurs respectiva întrecere pe o motocicletă KTM 450 Rally Replica, la clasa Malle Moto, pentru cei care nu vin însoțiți de asistență tehnică. “Ridderul” a atrasa atenția tuturor deoarece acesta a concurat pe o motocicletă mai veche cu două generații decât cele ale marilor favoriți, reușind practic să aducă atenția pasionaților din această categorie. În clasamentul general, Mani s-a poziționat pe locul 29, atingându-și obiectivul de a se clasa în primii 30 de concurenți.

Numele lui Emanuel Gyenes se află pe lista Raliului Dakar încă din 2007, iar pilotul din Satu Mare a devenit, odată cu ediția din acest an, „legendă”, distincție pe care o primesc doar cei care au participat de cel puțin zece ori la acest raliu.

Vineri, Mani a bifat cea mai importantă performanță din istoria motociclismului românesc. A terminat pe primul loc la  clasa Malle Moto, din categoria Original by Motul, iar la general a ocupat locul 29 din peste 90 de rideri.

“Dakar 2020✔️ Al 10-lea Dakar al meu a fost așa cum mi-am dorit, am terminat cel mai dur raliu din lume (8000km) fără echipă de asistență pe locul 1 la Clasa Malle Moto și locul 29 la general. Vreau să  mulțumesc familiei, prietenilor, sponsorilor și tuturor celor implicați pentru sprijinul și încrederea în mine ca să pot obține acest rezultat extraordinar.🥇🏆”, a fost mesajul postat de pilot pe pagina sa de Facebook.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente