duminică, decembrie 3, 2023
AcasăEconomico-socialSocialSătmăreni agasați de indivizi care solicită donații în numele Asociației Naționale a...

Sătmăreni agasați de indivizi care solicită donații în numele Asociației Naționale a Surzilor

Sătmăreni agasați de indivizi care solicită donații în numele Asociației Naționale a Surzilor din România – ANSR. Potrivit mai multor postări care circulă în mediul online, în cauză ar fi vorba despre un grup organizat care se deplasează prin țară și încearcă să înșele oamenii pretinzând că seadună bani pentru crearea unui centru național și internațional pentru copii.

Sigur că totul este doar o mare înșelătorie, căzând în plasa lor cetățeni inimoși care nu stau prea mult pe gânduri când li se baga în față o listă cu însemnele naționale și ale persoanelor cu dizabilități, de așa zise persoane surdo-mute.

Problema cea mai mare semnalată de tot mai mulți cetățeni este că acești băieți bine îmbrăcați și frezați, devin agasanți și chiar insistenți pentru a-i determina pe oameni să facă donații.

„Vreau să atrag atenția că aceștia „lucrează” și la noi! Ieri i-am întâlnit în parcare la Shopping City și aveau oameni și în parcare la Kaufland. Aceleași liste, aceleași persoane. M-au abordat și pe mine, se prefac muți, nici nu mi-am dat seama că eram în pericol. Aveți grijă și feriți-vă de ei!”, este semnalul de alarmă transmis de o sătmăreancă pe Facebook.

În urmă cu doar câteva zile ei au fost văzuți în orașul Cluj, însă potrivit comentariilor altor utilizatori, ei ar acționa prin toată țară. Chiar și reprezentanții Asociației Naționale a Surzilor din România au transmis un mesaj video pe pagina lor de Facebook în care explică foarte clar că nu au în derulare nicio campanie de strângere de fonduri.

https://www.facebook.com/reel/234906582392908/?s=single_unit

„Peste tot în țară au apărut impostori, escroci care se prefac că sunt surzi și cer bani de la oamenii de bună-credință prin mall-uri, prin parcările magazinelor mari și în alte astfel de locuri, în numele „Asociației Surzilor” sau pentru alte asociații și „centre internaționale și naționale”!

NU VĂ LĂSAȚI ÎNȘELAȚI! Aceste persoane nu reprezintă nicio asociație, cu atât mai puțin ANSR. Nici măcar nu sunt surzi! Profită de amabilitatea oamenilor care nu cunosc adevărul pentru a obține bani care ajung direct în buzunarele lor! S-a format deja o adevărată rețea – avem sesizări din toată țara cu privire la acești infractori! Dacă îi surprindeți, anunțați imediat autoritățile și paza!

ANSR nu desfășoară în acest moment o astfel de campanie de strângere de fonduri. În momentul în care o vom face, veți fi asigurați că respectăm toate procedurile legale și prezentăm toate documentele justificative potențialilor noștri donatori, așa cum face orice altă organizație neguvernamentală. În rest, fiți vigilenți și nu cădeți în plasa unor impostori care, la o privire mai atentă, pot fi repede demascați!

Dacă doriți să sprijiniți activitățile Asociației Naționale a Surzilor din România, donațiile se pot face în contul RO05RNCB0073049977940002, deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Sector 2”, este mesajul transmis de ANSR.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente