marți, mai 21, 2024
AcasăLocaleSătmărenii și careienii și-au comemorat eroii și martirii (Galerie foto)

Sătmărenii și careienii și-au comemorat eroii și martirii (Galerie foto)

În municipiile Satu Mare și Carei au avut loc joi, 13 iunie depuneri de coroane și alte manifestări solemne în cinstea Zilei Eroilor. La Satu Mare, acestea au fost organizate de Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Primăria și Garnizoana Satu Mare. La Carei, Ziua Eroilor a fost organizată de conducerea Direcției de Cultură și Sport Carei.  

De la ora 12.00 autoritățile sătmărene au depus o coroană de flori și au păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor martiri sătmăreni care și-au dat viața în Revoluția din Decembrie 1989, la placa comemorativă amplasată pe clădirea Palatului Administrativ. De la ora 12.30, la Cimitirul Eroilor de pe Bulevardul Cloșca a fost oficiat un parastas și au fost depuse coroane.

Manifestările au continuat la Monumentul Ostașului Român de pe Bulevardul Vasile Lucaciu, în prezența unui număr mare de sătmăreni. După intonarea imnului național de stat, s-a oficiat un parastas și s-a ridicat un paus. Colonelul în rezervă Zorin Platec a citit câteva cuvinte de suflet, iar subprefectul Cristian Sasu a dat citire mesajului prefectului Eugeniu Avram. În continuare, ca în fiecare an, instituțiile publice, reprezentanții partidelor politice și asociațiile din Satu Mare au depus coroane la Monumentul Ostașului Român: Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Primăria, Tribunalul, Unitățile din cadrul Garnizoanei Satu Mare, Unitățile din subordinea MAI, Direcția Județeană de Informații, Penitenciarul Satu Mare, Veteranii de război însoțiți de elevi ai Colegiului Național Doamna Stanca (membri ai Cercului „Cultul Eroilor Regina Maria”), Asociația cadrelor militare în rezervă și retragere din toate armele, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, Direcția de Cultură, Inspectoratul Școlar Județean, Instituțiile din subordinea Ministerului Finanțelor Publice, Agriculturii, Mediului și Muncii, Casa Județeană de Sănătate, Inspectoratul Județean pentru Tineret și Sport, Direcția de Asistență Socială, USL, PDL, UDMR, PPDD, Forța Civică, Asociația Cultural-Patriotică „Avram Iancu”, Uniunea Vatra Românească, Asociația Județeană a Pensionarilor, Liga luptătorilor din Decembrie 1989, elevi și cadre didactice ale Liceului „Constantin Brâncuși”, elevi și cadre didactice de la Școala „Lucian Blaga”.

În finalul manifestărilor, a defilat Garda de onoare a Garnizoanei Satu Mare.

DSCN0418

DSCN0415

DSCN0416

DSCN0417

DSC_0102

DSC_0104

DSC_0107

DSC_0109

DSC_0112

DSC_0114

DSC_0119

DSC_0132

DSC_0133

DSC_0140

DSC_0142

DSC_0146

DSC_0148

DSC_0150

DSC_0159

DSC_0161

DSC_0164

DSC_0168

DSC_0169

DSC_0171

DSC_0178

DSC_0183

DSC_0192

DSC_0194

DSC_0196

Momente solemne și la Carei, de Ziua Eroilor 

Ziua Eroilor a fost marcată la Monumentul Ostașului Român din Carei printr-un scurt moment solemn și depuneri de coroane. Cuvântul de deschidere i-a aparținut directorului Direcției de Cultură și Sport Carei, Bogdan Georgescu, apoi a urmat un parastas de pomenire a eroilor neamului ținut de preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe Române Carei. Referentul Direcției de Cultură, Adrian Ștefănuți a recitat o poezie, după care s-au depus coroane și flori din partea instituțiilor publice, instituțiilor de învățământ, asociațiilor și partidelor politice.

Au depus coroane: Primăria municipiului Carei, Veteranii de război și cadrele militare în rezervă, Subunitățile Ministerului Administrației și Internelor, Uniunea Social Liberală, Partidul Democrat Liberal, Asociația Refugiaților, Asociația „Unirea 2009” Carei, Școala Gimnazială Nr.1 Carei. S-au mai depus coroane la bustul lui Avram Iancu din partea domnului Mihai Bertiean și la Monumentul Eroilor din Cimitirul Mesterrészi, din partea Direcției de Cultură Carei, a Veteranilor de război și a cadrelor militare în rezervă.

DSC_0009

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente