vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareSatu Mare ar putea avea încă două stațiuni turistice

Satu Mare ar putea avea încă două stațiuni turistice

Ministerul Turismului vrea să ateste nouă localităţi sau părţi din localităţi, ca staţiuni turistice de interes local. Printre propuneri se numără și localitățile Carei și Livada din județul Satu Mare.
“Localităţile atestate vor putea fi promovate ca staţiuni turistice de interes local şi vor avea şanse mai mari ȋn atragerea de finanţări nerambursabile, ȋn condiţiile ȋn care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică. Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul şi comerţul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone”, se arată în nota de fundamentare, citată de news.ro.
Autorii proiectului de act normativ spun că impactul pozitiv este determinat de creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente