29.8 C
New York City
duminică, iulie 3, 2022
AcasăEconomico-socialSatu Mare devine hub umanitar pe regiunea Transilvaniei

Satu Mare devine hub umanitar pe regiunea Transilvaniei

În cursul zilei de luni, 21 martie 2022, Roksolana Pidlasa, deputat în Parlamentul Ucrainei, a făcut o vizită de lucru în județul Satu Mare. După cum informează Instituția Prefectului Satu Mare, demintarul ucrainean a solicitat o întâlnire de lucru cu prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, la care a mai participat europarlamentarul Cristian Terheș, Liuba Horvath, președintele Uniunii Ucrainenilor filiala Satu Mare și protul Marius Dragoș de la Parohia Ortodoxă Halmeu.

Deputata Roksolana Pidlasa a ținut să mulțumească tuturor sătmărenilor pentru modul în care s-au implicat în ajutorarea cetățenilor ucraineni ce fug din calea războiului.

Am venit cu inima deschisă la Satu Mare și vreau să vă mulțumesc tuturor pentru implicare și pentru omenia de care dați dovadă. Ca deputat din Transcarpatia am decis să mă implic direct și să încercăm să asigurăm o punte clară de colaborare între partea ucraineană și Satu Mare”- Roksolana Pidlasa, deputat.

Am hotărât împreună, ca pe teritoriul județului Satu Mare să fie stabilită o locație pentru a crea un spațiu destinat strângerii tuturor ajutoarelor din Transilvania și nu numai. Iar de aici, din județul Satu Mare, partea ucraineană, cu sprijinul doamnei deputat Roksolana Pidlasa să asigure transportul convoaielor în Ucraina spre zonele afectate de război. ”-prefect Radu Roca.

Deputata din Ucraina a vizitat Vama Halmeu și centrul de colectare din localitate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente