29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăSanatateSatu Mare este pregătit de valul 6. Numărul infectărilor cu COVID -...

Satu Mare este pregătit de valul 6. Numărul infectărilor cu COVID – 19 crește de la o zi la alta

De la o zi la alta crește numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 iar autoritățile preconizează un nou val de îmbolnăviri. La nivelul județului Satu Mare, marți, 12 iulie 2022, sunt infectate 174 de persoane (cu 11 mai mult față de ziua de ieri și cu 64 față de săptămâna trecută). Dintre acestea, 25 de persoane sunt internate în spital, niciuna la secțiile ATI disponibile.

Incidența infectărilor cu coronavirus la nivelul județului Satu Mare este de 0,31 cazuri la mia de locuitori, cele mai mari incidențe sunt înregistrate în Livada (5 cazuri), Vetiș (4 cazuri) și Satu Mare (76 cazuri).

Toate unitățile sanitare din județ sunt pregătite să preia și să trateze bolnavii de COVID, iar la nevoie se pot reactiva centrele de evaluare organizate în principalele centre urbane din județ.

Potrivit Prefecturii, situația la nivelul județului Satu Mare este stabilă în acest moment și nu există presiune pe sistemul sanitar județean, însă prefectul recomandă tuturor cetățenilor să respecte măsurilor minime de protecție sanitară împotriva COVID-19 :

– purtarea măștii de protecție în spații aglomerate sau închise, în mijloace de transport în comun și în unitățile sanitare

– respectarea regulilor de igienă personală

– izolarea la primele semne de boală și contactarea medicului de familie.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente