Acasă Locale Stiri Satu Mare Satu Mare va avea spital nou

Satu Mare va avea spital nou

Contractul de proiectare pentru construirea unui nou corp de clădire în curtea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare a fost deja semnat, iar astfel cel mai mare proiect din istoria Spitalului intră în linie dreaptă.

Anunțul a fost făcut în acestă după-amiază de către președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba. În luna mai este termenul de depunere a aplicației finale, după care începe procedura de licitație. Nu mai puțin de 11,5 milioane de euro se vor investi în noul corp de clădire de 6 etaje ce va fi construit în curtea Spitalului Județean.

Noua construcție, realizată pe 6 nivele, va face posibilă mutarea majorității secțiilor de la Spitalul Vechi, acolo urmând să rămână doar secțiile de Psihiatrie Acuți și Cronici. Va fi o clădire modernă, cu circuite corespunzătoare ultimelor standarde impuse în sănătate, iar heliportul va fi poziționat pe acoperișul viitorului imobil. În acest fel toate secțiile se vor putea reorganiza pentru a asigura reușita intervențiilor, cu accent pe sănătatea și siguranța pacienților.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente