Acasă Locale Stiri Satu Mare Scandal la Crucișor: Biserica Ortodoxă a rămas fară locașul de cult din...

Scandal la Crucișor: Biserica Ortodoxă a rămas fară locașul de cult din localitate

Crucisor1

În prezența unui executor judecătoresc și a preotului greco-catolic Daniel Soponar, greco-catolicii au preluat azi, 19 mai, una dintre bisericile ortodoxe din Crucișor. La fața locului s-au deplasat și mașini ale Jandarmeriei dar și câțiva credincioși.
Biserica Ortodoxă din Crucișor pierde una dintre lăcașele de cult după ce aceasta a fost predată greco-catolicilor în baza unei sentințe judecătorești definitive și irevocabile. Pentru a pune în practică sentința judecătorilor, azi dimineață s-a deplasat la fața locului executorul judecătoresc Radu Danciu. S-a întocmit un inventar după care s-a semnat și un proces verbal.
Câțiva dintre credincioșii ortodocși nemulțumiți de decizia instanței au protestat în fața bisericii, însă nu a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine.
Cu privire la situația creată în Crucișor, protopopul Ortodox de Satu Mare, părintele Ioan Socolan, ne-a declarat că „justitiția a decis acest lucru și noi ne-am conformat, deși nu justiția ar trebui să decidă asupra bisericilor. Biserica este Casa lui Dumnezeu și oamenii nu au voie să împartă ceea ce este a lui Dumnezeu”.
Potrivit protopopului Greco-Catolic de Satu mare, părintele Dumitru Roman, „ceea ce s-a întâmplat azi în Crucișor este de fapt, o repunere în drepturi. Păcat că nu reușim să rezolvăm aceste probleme în mod amiabil, nu reușim să ne înțelegem și trebuie să intervină un executor judecătoresc. Avem în județ parohii unde oficiem slujbe la ore diferite și cred că s-ar fi putut realiza acest lucru și în Crucișor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Vă prezentăm 10 alimente toxice, care îngrașă și conțin multe chimicale. Iată cu ce le puteți înlocui

Un stil de viață sănătos implică hrană cât mai naturală, fără alimente procesate și pline de chimicale, sport...

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Comentarii recente