Acasă Locale Stiri Satu Mare Scandal la Crucișor: Biserica Ortodoxă a rămas fară locașul de cult din...

Scandal la Crucișor: Biserica Ortodoxă a rămas fară locașul de cult din localitate

Crucisor1

În prezența unui executor judecătoresc și a preotului greco-catolic Daniel Soponar, greco-catolicii au preluat azi, 19 mai, una dintre bisericile ortodoxe din Crucișor. La fața locului s-au deplasat și mașini ale Jandarmeriei dar și câțiva credincioși.
Biserica Ortodoxă din Crucișor pierde una dintre lăcașele de cult după ce aceasta a fost predată greco-catolicilor în baza unei sentințe judecătorești definitive și irevocabile. Pentru a pune în practică sentința judecătorilor, azi dimineață s-a deplasat la fața locului executorul judecătoresc Radu Danciu. S-a întocmit un inventar după care s-a semnat și un proces verbal.
Câțiva dintre credincioșii ortodocși nemulțumiți de decizia instanței au protestat în fața bisericii, însă nu a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine.
Cu privire la situația creată în Crucișor, protopopul Ortodox de Satu Mare, părintele Ioan Socolan, ne-a declarat că „justitiția a decis acest lucru și noi ne-am conformat, deși nu justiția ar trebui să decidă asupra bisericilor. Biserica este Casa lui Dumnezeu și oamenii nu au voie să împartă ceea ce este a lui Dumnezeu”.
Potrivit protopopului Greco-Catolic de Satu mare, părintele Dumitru Roman, „ceea ce s-a întâmplat azi în Crucișor este de fapt, o repunere în drepturi. Păcat că nu reușim să rezolvăm aceste probleme în mod amiabil, nu reușim să ne înțelegem și trebuie să intervină un executor judecătoresc. Avem în județ parohii unde oficiem slujbe la ore diferite și cred că s-ar fi putut realiza acest lucru și în Crucișor.

- Advertisment -

Cele mai populare

A fost reactualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

Joi, 29 iulie a.c., a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În acest context, toți...

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Comentarii recente