Acasă Locale Stiri Satu Mare Scandal la furnizarea cornului și laptelui în școli

Scandal la furnizarea cornului și laptelui în școli

Membrii Comisiei Județene pentru aplicarea prevederilor H.G. 640 din 2017 s-au reunit luni, 18 februarie, pentru a discuta despre o nouă sesizare făcută de conducerea unei școli sătmărene la adresa furnizorilor de produse din cadrul Programului pentru școli al României.

În urma problemelor sesizate în ultima perioadă, membrii comisiei au discutat mai multe aspecte privind modul în care se desfășoară distribuirea merelor, cornului și a laptelui în școli.

S-a decis că rolul cel mai important, în cadrul programului, îl are școala care trebuie să se asigure la preluare de faptul că produsele corespund cerințelor și mai ales la distribuirea acestora către copii.

O măsură foarte importantă luată în urma ședinței, care se răsfrânge asupra firmelor implicate, este cu privire la graficul de distribuție care va fi comunicat conducerilor școlilor care vor putea pregăti preluarea din timp, verificând produsele din punct de vedere cantitativ și calitativ de către responsabilul acreditat care va face depozitarea în condiții optime și mai apoi împărțirea către copii.

În cazul în care se identifică probleme referitoare la cantitatea și calitatea produselor, unitățile de învățământ au obligația să depună sesizări la Inspectoratul Școlar Județean care centralizează informațiile și le aduce la cunoștință Consiliului Județean Satu Mare și Comisiei Județene pentru aplicarea programului.

Comisia Județeană pentru aplicarea prevederilor H.G. 640 din 2017 este alcătuită din conducerile următoarelor instituții sătmărene: Prefectura Județului Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean, Direcția Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor, Direcția de Sănătate Publică, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Oficiul pentru Protecția Consumatorului, Direcția Județeană Agricolă și Oficiul Fitosanitar.

Suntem convinși că dacă fiecare instituție pe propriul segment își aduce aportul, programul poate să funcționeze fără sincope și cu succes, în beneficiul copiilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente