Acasă Locale Stiri Satu Mare Scandal la Tarna Mare, se taie copacii din zona de agrement

Scandal la Tarna Mare, se taie copacii din zona de agrement

tarna mare

În cadrul ședinței de Consiliu Prefectural, directorul Direcției Silvice Satu Mare, Sever Șter, a avut o reacție destul de nepotrivită în momentul în care a fost întrebat cu privire la protestul care a avut loc marți, 17 noiembrie la Tarna Mare. Oamenii din localitate, dar și cei din Primăria Tarna Mare sunt revoltați cu privire la faptul că se taie copaci din fosta zonă de agrement.
Mai mult decât atât, Sever Șter susține că oamenii au fost instigați de către unul dintre consilierii locali, pe nume Molnar, pe care acesta l-a catalogat ca fiind „ultimul om”.
După ce prefectul i-a cerut să explice de ce s-a ajuns la acest protest, Șter a declarat că localnicii din Tarna Mare „s-au trezit” doar acum când s-au făcut deja licitațiile pentru exploatarea materialului lemnos. Acesta spune că oamenii din Tarna Mare doresc ca pădurea de acolo să fie declarată „cu valoare ridicată” pentru a nu putea fi tăiată. De altfel, zona cu pricina se află în apropierea unei bisericuțe și a unei zone de agrement pe care se pare că primăria ar vrea să o dezvolte.
În luarea de cuvânt Șter a declarat că a fost la fața locului, susținând că a vorbit cu localnicii cu care s-a înțeles să rămână copacii din zona bisericuței, dar celui care a câștigat licitație să i se dea contravaloarea din altă parte, însă ulterior, cei din Tarna Mare nu au mai fost de acord cu această soluție.
Șter mai spune că primăria Tarna Mare a contestat procedura de certificare a pădurii, aționând în judecată Direcția Silvică. „Noi administrăm pădurea după legile statului și nu după cum doresc localnicii”, a declarat Șter.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente