29.8 C
New York City
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăsusScutaru: PNL nu va vota acciza pe benzină și motorină impusă de...

Scutaru: PNL nu va vota acciza pe benzină și motorină impusă de Guvernul Ponta

Liderul deputaților PNL, George Scutaru, a declarat, marți, că PNL nu va vota acciza pe benzină și motorină impusă de Guvernul Ponta, el arătând că nu există garanții privind modul în care Executivul dorește să utilizeze acești bani.

„Grupul parlamentar liberal nu va vota acciza pe benzină și motorină impusă de Guvernul Ponta. Mă refer la OUG 102/2013 care prevede intrarea în vigoare a accizei majorate cu 7 eurocenți pentru combustibil, dar și la OUG 111/2013 care prevede intrarea în vigoare a majorării accizei pe combustibil de la 1 aprilie, de astăzi. Facem acest anunț deoarece proiectul de lege pentru aprobarea acestei Ordonanțe 111/2013 se află pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților” , a spus Scutaru.

El a arătat totodată că nu există garanții privind modul în care Executivul dorește să utilizeze acești bani.

„Nu votăm scumpirea benzinei și motorinei, pentru că nu avem nico garanție asupra modului în care Guvernul Ponta dorește folosirea acestor bani. Guvernul Ponta acționează haotic, sunt declarații contradictorii din partea premierului, a ministrului de Finanțe, a ministrului Transportului privind modul de utilizare a acestor bani”, a spus Scutaru.

La rândul său, deputatul PNL Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor, a precizat că introducerea accizei are efecte negative asupra transportului de marfuri și de persoane și că toate firmele de transporturi vor fi afectate negativ, reducându-li-se profitul.

Orban a spus că acciza pe motorină nu este introdusă de Parlament, ci de Guvern, prin OUG 102/2013.

„Această ordonanță nu a fost aprobată de Parlament. A trecut de Senat care e Camera avizatoare, iar acum e la Camera Deputaților, care e decizională. Camera Deputaților poate să respingă această ordonanță respingând legea de aprobare. Acum, proiectul de lege de aprobare a ordonanței e la Comisia de buget-finanțe, unde liberalii vor face tot ce depinde de ei pentru a da raport negativ”, a spus Orban.

El a arătat că PNL va informa cetățenii din fiecare colegiu în care se găsesc parlamentari PSD, UNPR, PC, UDMR că ceștia au votat în favoarea accizei.

Orban a mai spus că șeful statului, Traian Băsescu, care azi „pozează în cruciat al luptei împotriva accizei”, este ultimul om care poate avea legitimitate în astfel de poziție politică, având în vedere că el este autorul celei mai grave prăbușiri a nivelului de trai al românilor în ultimii 20 de ani.

3 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente