vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareSe eliberează adeverințe la APIA pentru fermierii care vor să acceseze credite...

Se eliberează adeverințe la APIA pentru fermierii care vor să acceseze credite

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Județean Satu Mare informează că, începând cu data de 06.09.2014, va elibera adeverințe pentru beneficiarii Schemei de Plată Unică pe Suprafață – Campania 2014, care intenționează să acceseze creditepentru finanțarea activităților curente de la Băncile care au încheiat Convenții cu Agenția.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenție.

Toate convențiile încheiate între Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Bancă și Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.

Potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, centrul județean/local APIA unde acesta a depus cererea în Campania SAPS 2014 va elibera o Adeverință prin care confirmă faptul că Beneficiarul a depus cererea de plată pentru Schema de Plată Unică pe Suprafață (SAPS) pentru anul 2014 și că au fost finalizate controalele și verificările administrative asupra Cererii de Plată a Beneficiarului, până la data emiterii Adeverinței, conform reglementărilor în vigoare.

Pot beneficia de această adeverință fermierii selectați la controlul pe teren (clasic sau teledetecție) numai după finalizarea acestor controale.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită aferentă SAPS, respectiv 120 euro/ha.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente