duminică, mai 26, 2024
AcasăLocaleSe înmulțesc protestele elevilor navetiști: Elevii din Constanța nu și-au primit deconturile...

Se înmulțesc protestele elevilor navetiști: Elevii din Constanța nu și-au primit deconturile de opt luni

eleviMai mulți elevi navetiști și colegi de-ai lor din județul Constanța au intrat luni în grevă japoneză. Cei care fac zilnic naveta la școală nu și-au mai primit de opt luni de zile deconturile pe abonamentele de transport, așadar au decis să intre în grevă japoneză pentru a trage un semnal de alarmă față de situația actuală. Unii părinți abia fac față cheltuielilor lunare cu școlarizarea, iar cheltuielile cu abonamentul de transport reprezintă o adevărată povară.

„Este important ca în aceste zile toți elevii din România să fie solidari. Elevii care fac naveta nu și-au mai primit banii din octombrie anul trecut și situația este în toată țara. Considerăm că acestora li se încalcă drepturile conferite de Legea Educației prin art. 84 (3). Solicităm autorităților competente să rezolve această problemă în cel mai scurt timp. Vom acționa în continuare pentru apărarea drepturilor noastre”,  a declarat Alexandru Bajdechi, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța

Vineri, 24 mai, reprezentanții elevilor din județele Constanta, Alba, Covasna și Municipiul București au trimis vineri o scrisoare deschisă către primul-ministru, Victor Ponta, privind alocarea din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului a sumelor necesare acoperirii costurilor pentru decontarea transportului elevilor care nu sunt școlarizați în localitatea de domiciliu. Reprezentanții elevilor fac apel la toți elevii să se solidarizeze cu această cauză!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente