marți, mai 21, 2024
AcasăLocaleMinisterul Sănătății – Conturi blocate din cauza datoriilor

Ministerul Sănătății – Conturi blocate din cauza datoriilor

MSO firmă din Austria a înaintat o cerere de oprire a conturilor ministerului Sănătății, din cauza unor datorii pe care instituția le are către companie. Firma ar fi realizat în urmă cu ceva timp studii de fezabilitate pentru mai multe spitale din România, în valoare de aproximativ 8 milioane de lei.

Cu toate acestea, datoria ministerului în acest moment depăsește 18 milioane de lei, din cauza penalizărilor. Datoria datează din 2008, din timpul mandatului lui Eugen Nicolăescu, cel care a cerut aceste studii de fezabilitate.

În 2010, firma austriacă a cerut în instanță executarea silită a ministerului, pentru a-și recupera datoria. Judecătoria Sectorului 3 a admis acțiunea și a decis executarea silită a instituției. Ministerul mai are de plătit restanțe și cheltuieli de judecată. În urma deciziei instanței, MS nu va putea face nicio plată, astfel că nici salariile sau alte contracte pentru servicii sau utilități nu vor putea fi achitate.

Eugen Nicolăescu: Un singur cont de blocat

„Din 2009 nu a fost achitată datoria. Nu sunt blocate toate conturile ministerului, un singur cont e blocat de executorul judecătoresc, pentru o sentință pusă în executare”, a spus, la Digi24, ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu. „Prin cont se făceau plăți comerciale obișnuite: cumpărarea de bilete de avion, de rechizite. Sunt câțiva lei în acel cont, nu e un pericol pentru fondurile sănătății”, a subliniat el. „Sentința trebuie pusă în aplicare, noi încercăm să mai diminuăm suma de plată. Poate reușim să micșorăm din penalități. Cred că am putea reduce 2-3 milioane”, a adăugat ministrul.

Realitatea.net

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente