29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăEconomico-socialSecretarul de stat, Alin Seserman, începe la Satu Mare seria întâlnirilor cu...

Secretarul de stat, Alin Seserman, începe la Satu Mare seria întâlnirilor cu reprezentanții instituțiilor publice subordonate MMAP

Vineri, 18.03.2022, secretarul de stat Alin Seserman, omul susținut de PNL Satu Mare pentru a ocupa această funcție, a demarat seria întâlnirilor cu reprezentanții instituțiilor publice subordonate Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Startul l-a dat chiar în judeţul unde a activat politic și a avut parte de susținere, adică Satu Mare. Prima întâlnire a avut loc la Comisariatul Gărzii Naționale de Mediu unde s-a întâlnit cu domnul comisar șef Vasile Fănățan.

Aici au fost discutate problemele cu care se confruntă instituția, resursele umane fiind una dintre problemele reale ale instituției, numărul mic de angajați, dat fiind diversitatea problemelor și acțiunilor Gărzii de Mediu. Un aspect pe care l-a menționat Alin Seserman a fost despre faptul că instituția la nivel national, dar și local, se află sub o presiune permanentă din cauza incidentelor care sunt ultra mediatizate, făcând referire la incedirea autovehiculelor de către diverse persoane care fac bani din vânzarea fierului vechi, dar a făcut referire și la incendirea vegetației de către foarte multe persoane, care nu conștientizează pericolele la care se expun.

Un ultim incident a avut loc în județul Satu Mare, unde o persoană a decedat la sfârșitul acestei săptămâni după ce încercase să-și curețe grădina și a fost prins de focul pe care l-a produs chiar el.

La Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, a discutat cu doamna director Izabella Stier despre problemele cu care se confruntă instituția, una dintre ele fiind chiar problema sediului în care se desfășoară activitatea instituției. Alin Seserman consideră că sediul instituției este impropriu iar problema trebuie rezolvată de urgență prin construirea unui sediu nou în municipiul Satu Mare. El a promis că va discuta cu reprezentații Primăriei și Instituției Prefectului Satu Mare pentru identificarea unei locații adecvate, dar și la nivel de minister în zilele următoare pentru a identifica sursa finanțării proiectului.

A treia instituție vizitată a fost Direcţia Apelor Someş – S.G.A. Satu Mare, iar aici discuțiile s-au concentrat pe problemele specifice, dar și pe faptul că salarizarea din sistem este mult în urmă, lucru pe care l-a semnalizat chiar secretarul de stat, care a menționat că va ridica problema la nivelul ministerului și a Parlamentului.

Șirul vizitelor a continuat la Romsilva – Direcția silvică Satu Mare. Alin Seserman a subliniat că legislația în domeniu trebuie modificată fiindcă statul pierde foarte mult prin modalitatea de vânzare a masei lemnoase. Alin Seserman a spus că poartă discuții cu conducerea Romsilva, cu directorii din minister și că va veni cu soluții în acest sens. Una dintre măsurile vizate ar fi legată de renunțarea la vânzarea masei lemnoase pe picior și valorificarea ei în mod direct, agenții economici urmând să fie doar prestatori de servicii atunci când vorbim de pădurile statului. Pădurile sunt ale noastre, ale României, a încheiat Alin Seserman.

Ultima vizită de lucru a avut loc la Instituția Prefectului, aici fiind purtate discuții privind problemele de mediu din județ și nu în ultimul rând, a fost subliniată nevoie construirii unui nou sediu pentru APM.

La toate aceste întâlniri, secretarul de Stat i-a avut alături pe deputatul PNL, Adrian Cozma, și vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Cristian Valer Beșeni.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente