Acasă Locale Stiri Satu Mare Secția româna a Teatrului de Nord ar putea fi redenumită

Secția româna a Teatrului de Nord ar putea fi redenumită

Printr-o adresa inregistrata la Primaria Satu Mare de catre conducerea Teatrului de Nord, se solicita atribuirea denumirii de „Trupa Mihai Raicu”, trupei Sectiei romane a institutiei. Mihai Raicu a regizat prima piesa a nou infiintatei Sectii romane a Teatrului de Nord, pusa in scena la 24 ianuarie 1968.

„Prin adresa înregistrată la Primăria municipiului satu Mare sub nr. 4583/25.01.2019 Teatrul de Nord Satu Mare a solicitat luarea în considerare a propunerii de a atribuii denumirea de „Trupa Mihai Raicu” trupei secţiei române a Teatrului de Nord Satu Mare. Ţinând cont de bogata activitate şi rolul important al regizorului Mihai Raicu în evoluţia secţiei române, având în vedere faptul că Mihai Raicu a fost membru fondator al trupei secţiei române şi director artistic în perioada 1968 – 1979,
Conform celor descrise mai sus văzând și prevederile art. 45 alin. 6 al Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, supun spre analiză şi aprobare Consiliului Local al municipiului Satu Mare, prezentul proiect de hotărâre” se arata in expunerea de motive atasata proiectului de hotarare depus la Consiliul Local Satu Mare.

In raportul de specialitate se arata urmatoarele:

„În urmă cu 50 de ani a avut loc la Satu Mare prima premieră a secţiei române a Teatrului de Nord, proaspăt înfiinţată în septembrie 1968. Premiera cu spectacolul „Haiducii” de Victor Eftimiu, regia Mihai Raicu, din 24 ianuarie 1969 a reprezentat atestarea ca potenţial artistic a secţiei române a acestui teatru alături de secţia maghiară care avea la acea dată o mult mai bogată experienţă şi vechime.

Regizorul Mihai Raicu a fost director artistic al secției române între anii 1968 – 1979 și a semnat regia a peste 40 de spectacole la Teatrul de Nord.
Teatrul de Nord Satu Mare s-a bucurat de prezența domniei sale la sărbătorirea celor 40 de ani, în 2009, și la aniversarea celor 45 de ani de existență a secției române a Teatrului de Nord, sărbătorită în 2014.

Acum, la aniversarea a 50 de ani a avut loc o conferinţă despre bogata activitate a regizorului Mihai Raicu şi despre rolul important pe care l-a avut în înfiinţarea şi evoluţia secţiei române a Teatrului de Nord Satu Mare.

Luând act de propunerea Teatrului de Nord Satu Mare înregistrată cu nr.4583 din 25.01.2019,
În baza celor mai sus menţionate,
Supunem atenţiei şi aprobării Consiliului local atribuirea denumirii de „Trupa Mihai Raicu” trupei secţiei române a Teatrului de Nord Satu Mare”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente