miercuri, februarie 28, 2024
AcasăEconomico-socialSediul Direcției Regionale a Finanțelor Publice ar putea fi la Satu Mare...

Sediul Direcției Regionale a Finanțelor Publice ar putea fi la Satu Mare

7d4d5e884da97434ca919a4e1e041d15_XLMarți, 14 mai, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul Finanțelor Publice, directorul acestei instituții, Ioan Mircea Ardelean, a declarat că și-ar dori ca sediul Direcției Regionale a Finanțelor Publice să fie la Satu Mare. Potrivit directorului, săptămâna trecută la București a avut loc o ședință, în care șeful Agenției Naționale a Administrației Fiscale (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu, le-a transmis că urmează o etapă de transformări.

Acesta a precizat că pe 22 mai, pe ordinea de zi a Consiliului Europei, va fi tratată tema evaziunii fiscale, iar România și-a asumat ca angajament, reformarea administrației fiscale. În acest sens se va înființa Direcția Antifraudă, care va presupune unirea Gărzii financiare cu Direcția de Accize și Operațiuni Vamale (Vama Interioară), respectiv se dorește înființarea Direcțiilor Regionale a Finanțelor Publice.

Ardelean a declarat că face lobby ca Direcția Regională Nord Vest să aibă sediul la Satu Mare, motivând că DGFP Satu Mare are rezultate mult mai bune decât celelalte județe, în ceea ce privește realizarea gradului de încasare, după primele patru luni ale anului, fiind pe locul doi după județul Botoșani, la acest aspect.

Un alt avantaj îl reprezintă și sediul DGFP Satu Mare, având o suprafață care poate asigura buna desfășurare a activității viitoarei Direcții Regionale. Directorul DGFP Satu Mare a menționat că reorganizarea internă se va face pe 8 regiuni și nu presupune eliberarea din funcții, în unele cazuri, doar a transferării pe alte departamente.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente