Acasă sus Șefa Consiliului Național al Audiovizualului, audiată la DNA

Șefa Consiliului Național al Audiovizualului, audiată la DNA

Președintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a venit miercuri la DNA pentru a fi audiată în dosarul deschis în urma unei plângeri depuse de deputatul PPDD Liliana Mincă, privind fapte de luare de mită și trafic de influență.

Laura Georgescu nu a dorit să facă declarații la intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție, unde a ajuns în jurul orei 11.45.

Cu aproape o oră înainte, la DNA a venit și Valentin Jucan, membru în Consiliul Național al Audiovizualului, acesta spunând că a fost chemat de procurori în calitate de martor și a adus mai multe documente.

Jucan a declarat, la intrarea în DNA, că CNA nu are voie să primească sponsorizări sau donații, iar dacă acestea au existat, au fost făcute în mod ilegal. El a precizat că speră ca aceste sponsorizări sau donații pentru CNA să nu se fi făcut. Totodată, Jucan a spus că speră ca niciun post de televiziune să nu fi fost favorizat de CNA.

Valentin Jucan a adăugat că dacă CNA dorește să facă achiziții, le poate face din bugetul propriu.

Președintele Consiliului Național al Audiovizualului, Laura Georgescu, și ceilalți membri ai CNA au fost chemați la Direcția Națională Anticorupție în urma unei plângeri depuse de deputatul PPDD Liliana Mincă. Audierile încep miercuri, când a fost citată să dea declarații Laura Georgescu, iar joi și vineri vor fi audiați alți membri ai CNA, în calitate de martori, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, a depus plângerea în luna iulie, după ce în presă au fost difuzate înregistrări audio în care șefa CNA folosește un limbaj licențios și face referire la anumite practici, pentru obținerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului.

Plângerea are ca obiect infracțiunile de luare de mită și trafic de influență.

În plângere sunt menționate și fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibilă sponsorizare sau donație a unor laptopuri pentru Consiliu.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dragoste dincolo de moarte,in politica

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Comentarii recente